АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Politico: США могли відмовити Іран від масштабної атаки на Ізраїль

Читать на русском
Politico: США могли відмовити Іран від масштабної атаки на Ізраїль
Politico: США могли відмовити Іран від масштабної атаки на Ізраїль

Іран, можливо, переглянув рішення про проведення багатоаспектної атаки на Ізраїль у відповідь на ліквідацію ватажка угрупування ХАМАС Ісмаїла Ганії у Тегерані. На рішення відмовитись від нападу могли вплинути Сполучені Штати Америки.

Про це пише видання Politico, із посиланням на американських чиновників, які говорили на умовах анонімності. За словами співрозмовників журналістів, в останні дні адміністрація Байдена працювала дипломатичними каналами, залучаючи своїх союзників на Близькому Сході, щоб переконати Іран відмовитися від атаки на Ізраїль.

Вони попередили Тегеран, що масований удар лише посилить напруженість і може призвести до прямої конфронтації між двома країнами.

Представники Білого дому також закликали Іран переглянути свою реакцію на вибух, внаслідок якого загинув Ісмаїл Ганія. Вони зазначили, що лідер ХАМАСу був ліквідований внаслідок таємної ізраїльської операції – його смерть стала результатом вибуху в готелі дистанційно керованої бомби.

"Офіційні особи США через різних посередників направили Тегерану повідомлення про те, що якщо вибух, внаслідок якого загинув Ганія, був викликаний таємною ізраїльською операцією і не вбив жодного іранського громадянина, то Іран повинен переглянути свій план на початок військового нападу на Ізраїль", – йдеться у матеріалі.

Як пише ЗМІ, тепер Тегеран дедалі більше поділяє думку Вашингтона, хоча спочатку заперечував це.

Співрозмовники Politico заявили, що Іран, схоже, переглянув свої дії, і США не очікують на напад на Ізраїль найближчим часом.

Представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на запитання про те, чи США вважають, що Іран змінив свою думку, відповів, що не буде говорити про конкретні оцінки розвідки. За його словами, адміністрація Байдена "не хоче бачити ескалацію".

"Якщо така буде, ми будемо готові захищати Ізраїль і захищати себе у разі необхідності", – сказав він.


Теги: Исмаил ХанияХАМАСІзраїльИзраильІранИранСША

Дата і час 08 серпня 2024 г., 07:06     Переглядів Переглядів: 1558
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.211809