АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Іран може проголосити себе ядерною державою до кінця цього року, - американська розвідка

Читать на русском
Іран може проголосити себе ядерною державою до кінця цього року, - американська розвідка
Іран може проголосити себе ядерною державою до кінця цього року, - американська розвідка

У США зростає занепокоєння щодо швидкого розвитку ядерної програми Ірану. Є інформація, що країна може оголосити себе ядерною державою до кінця 2025 року.

Про це йдеться з посиланням на заяву голови Комітету з розвідки США та конгресмена-республіканця Майка Тернера, зроблену в ефірі CBS News.

На його думку, Іран досяг істотного прогресу у розвитку ядерної програми завдяки "політичній стратегії поточної адміністрації США". Він наголосив, що така ескалація становить серйозну загрозу для глобальної безпеки та може суттєво змінити ситуацію у світі.

Ці висловлювання прозвучали на фоні нещодавніх дискусій щодо ядерної політики Ірану, якої також торкнувся колишній президент і нинішній кандидат на посаду голови держави Дональд Трамп. Нагадаємо, що він вивів США з ядерної угоди з Іраном у 2018 році.

За словами Тернера, адміністрація Трампа, здійснюючи кампанію максимального тиску на Іран, змогла обмежити можливості Тегерана у розвитку ядерної програми. Однак, як зазначає конгресмен, нібито "гнучкість" політики Джо Байдена дозволила Ірану поновити свої зусилля в цьому напрямку.

Він також повідомив, що адміністрація Байдена "не відреагувала належним чином" на можливі спроби Ірану втручатися в американські вибори, а також на інші акти агресії, що лише посилило впевненість і активність Ірану на міжнародній арені.


Теги: Тернер МайкІранИранЯдерное оружиеядерна зброяСША

Дата і час 19 серпня 2024 г., 16:42     Переглядів Переглядів: 1755
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.087