АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Військовий КНДР втік до Південної Кореї

Читать на русском
Військовий КНДР втік до Південної Кореї
Військовий КНДР втік до Південної Кореї

Про це повідомляє Yonhap.

Південнокорейські військові помітили чоловіка у формі у східній частині демілітаризованої зони. Він рухався на південь по стежці, що з’єднує обидві Кореї. За останні місяці ця дорога та навколишня місцевість були заміновані з боку Півночі.

Південнокорейські військові допомогли солдату КНДР безпечно обійти міни та загородження, і вранці у вівторок він потрапив на Південь.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS) з боку Південної Кореї підтвердили втечу військового КНДР у званні сержанта і повідомили, що відповідні органи проводять розслідування обставин його втечі. Інші деталі про перебіжчика не розголошуються.

В JCS додали, що після втечі сержанта з боку військових Північної Кореї не було зафіксовано жодних незвичних переміщень.

У Сеулі не виключають, що на рішення військовослужбовця КНДР перейти на Південь могли вплинути пропагандистські кампанії, в рамках яких щодня через потужні гучномовці транслюються новини, музика K-pop та інший контент.

Потік перебіжчиків із Північної Кореї на Південь триває на фоні хронічної нестачі їжі та жорстокого політичного гноблення жителів Півночі. У першій половині року кількість перебіжчиків із КНДР склала 105 осіб, що трохи більше у порівнянні з попереднім роком.

Востаннє успішна спроба втечі жителя Північної Кореї на Південь була зафіксована 9 серпня, коли чоловік із КНДР морем досяг прикордонного південнокорейського острова.


Теги: втечапобегКНДРВоеннослужащиеЮжная КореяСеверная КореяПівнічна КореяПівденна КореяКорея

Дата і час 20 серпня 2024 г., 10:41     Переглядів Переглядів: 1828
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.790314