АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського

Читать на русском
БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського
БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського
Детективи БЕБ, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, завершили розслідування щодо бізнесмена Ігоря Коломойського та колишнього керівника київської філії одного з банків за звинуваченням у заволодінні мільярдами гривень і легалізації доходів.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора та пресслужба БЕБ.

Їм інкримінують заволодіння понад 5,36 млрд грн коштів фінансових установ, акціонерного товариства та учасників договору про спільну інвестиційну діяльність, а також легалізацію майже 4,1 млрд грн доходів, отриманих злочинним шляхом.

Як повідомили в БЕБ, детективи виділили матеріали досудового розслідування стосовно відомого олігарха в окреме кримінальне провадження, де зазначено про завершення розслідування за 4 статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191.

Стороні захисту було відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Водночас триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої групи олігарха.

Ідеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн до каси банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які потім були легалізовані.

"Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха коштів була сформована за рахунок кредитних ресурсів підконтрольного банку. Зокрема, це понад 2 млрд грн", - зазначається в повідомленні БЕБ.

У БЕБ також додали, що детективи встановили факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн "Укрнафти" та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. 

Зокрема, під час досудового розслідування з’ясувалося, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів на роботи, які фактично не виконувались. 

Отримані незаконним шляхом понад 4 млрд грн підозрюваний легалізував. 

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня 2023 року Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс Генерального прокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, здобутого злочинним шляхом.

Того ж дня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про призначення Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 31 жовтня з можливістю внесення застави у розмірі 509,96 млн грн.

16 вересня суд збільшив заставу до 3,891 млрд грн, а згодом неодноразово зменшував її до 1,9 млрд грн, яка і є чинною на сьогодні.


Теги: ШахрайствоМошенничествоУголовное делоБЭБКоломойскийКоломойськийБЕБ

Дата і час 21 серпня 2024 г., 23:00     Переглядів Переглядів: 1961
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.425052