АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

СБУ оголосила підозру іранському генералу

Читать на русском
СБУ оголосила підозру іранському генералу
СБУ оголосила підозру іранському генералу

Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора заочно висунули підозру іранському генералу, який інструктував російських військових у використанні дронів-камікадзе типу Shahed для атак на Україну та особисто координував 20 таких нападів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з інформацією, Служба безпеки зібрала доказову базу проти бригадного генерала Корпусу вартових Ісламської революції Ірану Шаріфі Моласареї Аббасу Муси, який має стосунок до війни Росії проти України.

Згідно з даними слідства, він фактично допомагав командуванню російських окупаційних сил здійснювати повітряні удари по Україні за допомогою іранських безпілотників.

Протягом серпня-вересня 2022 року Корпус вартових Ісламської революції передав Росії щонайменше 1,5 тисячі бойових дронів типу Shahed-136 та Mohajer-6.

Того ж року генерал Шаріфі Моласареї Аббасу Муса особисто прибув до тимчасово окупованого Криму, привезши з собою групу іранських інструкторів з безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Саме під його керівництвом на військових полігонах півострова підрозділи Збройних сил РФ проходили підготовку до бойового використання отриманих дронів.

Далі іранський генерал і його інструктори координували дії російських окупантів із запуску Shahed-136 та Mohajer-6 по цивільних об’єктах України.

У СБУ зазначили, що лише у вересні-жовтні 2022 року агресор здійснив щонайменше 20 серій масованих атак іранськими дронами на українські об’єкти.

На основі зібраних доказів слідчі Служби безпеки та прокурори Офісу Генерального прокурора заочно висунули підозру Шаріфі Моласареї Аббасу Мусі за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (пособництво агресивній війні, вчинене за попередньою змовою групи осіб);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення цієї особи до відповідальності за військові злочини проти України.


Теги: Шарифи Моласареи Аббасу МусаІранИранподозрениеПідозраСБУ

Дата і час 24 серпня 2024 г., 12:44     Переглядів Переглядів: 1932
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.131959