АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Молдовські олігархи Ілан Шор і В’ячеслав Платон саботують вступ країни до ЄС

Читать на русском
Молдовські олігархи Ілан Шор і В’ячеслав Платон саботують вступ країни до ЄС
Молдовські олігархи Ілан Шор і В’ячеслав Платон саботують вступ країни до ЄС

Шанувальники «російського світу» Ілан Шор та В’ячеслав Платон дискредитують процес євроінтеграції у соціальних мережах.

Молдовські олігархи-втікачі Ілан Шор та В’ячеслав Платон за останні три місяці вклали близько 136 тисяч євро в рекламні кампанії у Facebook, метою яких стало сіяння паніки, підрив процесу європейської інтеграції Молдови та покращення іміджу Росії, виявили експерти WatchDog.MD, повідомляє ZN.ua з посиланням на Euractiv.

 qhiddxiqxriktant

Спонсоровані на двох oligarchs, публікації в першу чергу спрямовані на розуміння того, що референдум на EU accession був би pointless, свідчення того, що в залежності від офіційних статей, референдум не буде впливати на Moldova’s integration в EU.

В інших матеріалах стверджувалося, що молдавський уряд перебільшує військові загрози для отримання політичних переваг та ігнорує реальні ризики національної безпеки.

Окрім того, публікації розповсюджували наратив про те, що переговори про вступ Молдови до ЄС пов’язані виключно із ситуацією в Україні, суттєво знижуючи значущість зусиль молдавського уряду.

Автори дослідження наголошують, що Росія активно готується до дестабілізації Молдови в період президентських виборів та референдуму з інтеграції до ЄС у жовтні цього року, оскільки влада країни не має ефективних інструментів боротьби з подібною дезінформацією.

Єдиним рішенням для протидії російській загрозі, на думку експертів, є активне інформування населення про те, як поширюються подібні наративи, а також повідомлення про фейкові новини постфактум.

Згідно з проведеним аналізом, ні Meta, ні Google не вживають значних заходів щодо блокування цього маніпулятивного контенту. У звіті також міститься заклик до Meta та Google припинити показувати рекламу від олігархів, на яких накладено міжнародні санкції.

У 2017 році Шор був визнаний винним у шахрайстві, пов’язаному з розкраданням мільярда доларів із молдавських банків у 2014 році. У тому ж році Платона було засуджено до 18 років позбавлення волі за організацію схеми "Російська пральня", через яку було виведено з РФ від 20 до 80 мільярдів доларів у період з 2010 по 2014 рік через світову банківську мережу, переважно в Молдові та Латвії. Однак Платона було звільнено і виправдано у 2021 році. Обидва олігархи нині проживають у Росії.

grom-ua.org


Теги: соцмережіСоцсетиросійська пропагандароссийская пропагандаолігархиОлигархиЕвросоюзЄвросоюзМолдоваПлатон ВячеславШор Илан

Дата і час 27 серпня 2024 г., 21:51     Переглядів Переглядів: 1482
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.387573