АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У ЦПД спростували загрозу наступу з Білорусі та Придністров’я

Читать на русском
У ЦПД спростували загрозу наступу з Білорусі та Придністров’я
У ЦПД спростували загрозу наступу з Білорусі та Придністров’я

Начальник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони (ЦПД РНБО) Андрій Коваленко в інтерв’ю "РБК-Україна" заявив , що наразі військова загроза з боку Білорусі відсутня. Згідно з наявними ЦПД розвідувальними даними, на кордоні знаходиться невелика кількість військ Мінська, і повноцінні ударні угруповання не були сформовані.

"Наступ на територію України з Білорусі в даний момент неможливий, оскільки він призведе до потужного удару у відповідь, який буде сильнішим, ніж зможуть завдати білоруси навіть теоретично. Лукашенко зараз намагається відвернути увагу нашого командування на цей фланг за допомогою маніпуляцій", - зазначив Андрій. Коваленко.

Продовжуючи свій коментар, глава ЦПД додав, що президент Білорусі може намагатися ввести в оману російського лідера Володимира Путіна, створюючи видимість активності, проте це лише інформаційний вплив і не є військовою загрозою.

У коментарі Фокусу Андрій Коваленко також обговорив потенційну загрозу з боку Придністров’я, де також можуть бути російські війська. Глава ЦПД наголошує, що йдеться про обмежений контингент ворожих сил, розміщених у самопроголошеній республіці, тому підстав для занепокоєння практично немає.

"Щодо Придністров’я. Обмежений контингент російських військ, немає бойового досвіду, відсутня логістична підтримка, не вистачає боєприпасів. Це не наступальне формування. Немає можливості для поповнення особового складу та техніки", - повідомив Андрій Коваленко у своєму коментарі для ЗМІ.


Теги: СНБОРНБОЦПДПриднестровьеПритула МихаилБелорусьБілорусьКоваленко АндрейЦентр противодействия дезинформации

Дата і час 28 серпня 2024 г., 00:00     Переглядів Переглядів: 1856
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.107296