АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Експерт з енергетичних питань розповів, навіщо в Україні потрібно ввести 10-годинний робочий день

Читать на русском
Експерт з енергетичних питань розповів, навіщо в Україні потрібно ввести 10-годинний робочий день
Експерт з енергетичних питань розповів, навіщо в Україні потрібно ввести 10-годинний робочий день

В Україні необхідно впровадити 10-годинний робочий день, щоб дві додаткові години люди працювали на обороноздатність країни.

Про це заявив в ефірі "КИЇВ24" капітан ЗСУ, експерт з енергетичних питань Андрій Гнатуш.

Українцям важливо максимально мобілізуватися. Хто забув про це, той може в темряві посидіти й поглянути на чорні вулиці за вікном. Необхідно активно долучатися до зміцнення обороноздатності держави.

Андрій Гнатуш вважає доцільним запровадження 10-годинного робочого дня замість нинішніх 8 годин праці. На його думку, українці таким чином можуть сприяти підвищенню обороноздатності країни.

"Якби я був на місці влади, я б розглянув можливість переходу з 8-годинного робочого дня на 10-годинний. Дві години ми працюємо на відновлення економіки країни, енергетичних потужностей та ВПК. У військовослужбовців робочий час складає 60 годин на тиждень, а якщо є бойове розпорядження – то 24/7", – наголосив він.

Країни ЄС змінюють графік робочих днів

В Україні прийнятий 5-денний робочий тиждень, але все частіше говорять про його скорочення. Зокрема, певні країни ЄС вже мають такий досвід. Багато країн Євросоюзу планують переходити або вже почали перехід на 4-денний робочий тиждень: Німеччина, Іспанія, Бельгія, Португалія та інші.

Зокрема, в Бельгії, згідно з новими умовами, працівники можуть працювати або 9,5 години на день за 38-годинного робочого тижня, або 10 годин на день за 40-годинного робочого тижня. Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо вважає, що це важливий крок вперед, який надає людям і компаніям більше гнучкості в організації свого робочого часу.

Норма робочого часу

Відповідно до ст. 50 Кодексу законів про працю нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.


Теги: ОПКВПКЗСУВСУринок праціРынок трудаГнатуш Андрей

Дата і час 29 серпня 2024 г., 10:34     Переглядів Переглядів: 2206
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.131123