АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Британська розвідка оцінила дії ЗС РФ у відповідь на операцію ЗСУ на Курщині

Читать на русском
Британська розвідка оцінила дії ЗС РФ у відповідь на операцію ЗСУ на Курщині
Британська розвідка оцінила дії ЗС РФ у відповідь на операцію ЗСУ на Курщині

Російське військове командування намагається захистити Курську область, де ЗСУ ведуть наступ за допомогою легкої піхоти. Йдеться про набір "добровольців" у загони "БАРС-Курськ", які ще принаймні місяць нічим не зможуть допомогти російській армії.

Так вважають фахівці з британської розвідки. Огляд про російсько-українську війну опубліковано в соцмережі X Міноборони Британії від 30 серпня.

Раніше вже зазначалося, що в Курську оголосили про набір найманців до так званого добровольчого формування "БАРС-Курск" для "підтримання правопорядку в регіоні". Тим, хто стане до його лав, командування пообіцяло службу лише на території Курщини і за контрактом всього на шість місяців.

Фахівці наголошують, що "БАРС" (рос. "боевой армейский резерв страны") у Росії заснували в 2021 році. Початковою задумкою було створення підрозділів активного резерву з хорошим рівнем підготовки та бойової готовності.

Проте з початком повномасштабної війни проти України до цих загонів набирали найманців за короткими контрактами. Це переважно легка піхота, без артилерії та броньованої військової техніки. Нині РФ має близько 30 таких підрозділів.

 eiqrkihuirdant

У розвідці Британії оцінюють, що набір до загону "БАРС-Курськ" почали у зв’язку з операцією України в Курській області (про це заявив глава Курщини).

"Малоймовірно, що цей добровольчий підрозділ буде набраний і спроможний підтримувати якісь дії російської армії в Курській області протягом наступного місяця. Хоча Росія, схоже, і намагається наростити сили там, пріоритетом залишається Покровський напрямок", – наголосили у відомстві.

Там додали: на тлі розповідей деяких представників російської влади про "бажання переговорів", низка інших заяв їхніх колег підтверджує, що у країні-агресорці залишається високий запит на досягнення максималістських цілей диктатора Путіна щодо України.


Теги: ВойнаВійнаКурская областьКурська областьЗСУВСУПрорив кордону в Курській областіЗС РФВС РФБританская разведкаБританська розвідка

Дата і час 30 серпня 2024 г., 13:59     Переглядів Переглядів: 2031
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.134453