АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

На Харківщині позиції ЗСУ штурмують "живі мерці", - ОТУ "Харків"

Читать на русском
На Харківщині позиції ЗСУ штурмують "живі мерці", - ОТУ "Харків"
На Харківщині позиції ЗСУ штурмують "живі мерці", - ОТУ "Харків"

За словами представника ОТУ "Харків", російські війська здебільшого діють живою силою без підтримки бронетехніки.

У Харківській області російські підрозділи намагаються просуватися невеличкими штурмовими групами або здійснюють поодинокі переміщення для виконання бойових завдань та спеціальних задач, таких як логістика. Про це в ефірі телемарафону розповів речник оперативно-тактичного угруповання "Харків", полковник Віталій Саранцев.

Вказується, що в обох випадках противника виявляють українські Сили оборони, після чого українці завдають ворогові вогневого ураження за допомогою FPV-дронів або інших наявних засобів.

Він зазначив, що ворог намагається винаходити різні методи, але наразі переважно використовує дві тактики. Нещодавно на напрямку Глибоке-Липці ворог застосував тактику "живих мерців".

"Тобто він використовує певну кількість особового складу, посилає їх в бій для того, щоб викрити нашу систему вогню, і лише після цього намагається завдати нам вогневого ураження. Ці люди – смертники, вони фактично йдуть не на "м’ясний штурм", а просто на забій", – підкреслив Саранцев.

Щодо Вовчанська, основною тактикою росіян тут залишається поодине пересування до конкретної точки, де потім збирається група, яка, за можливості, розпочинає більш широкі дії.

"Ворог намагається перекидати людей на визначену локацію різними шляхами. Вони досягають певної точки, далі формують ударний кулак, яким виконують подальші бойові завдання, займаючи якісь об’єкти, будівлі чи локації. Там противник залишається, поки його не вибивають або поки ті, хто залишилися, не вирішать відступити", – підкреслив Саранцев.

Він додав, що росіяни просуваються, наскільки це можливо, вздовж будівель, перебираючись через міську забудову, використовуючи наявні комунікації – навіть підземні.

"Вони просочуються в якусь локацію, там згуртовуються і намагаються або утримати зайняту локацію, або йти далі вперед. Однак, ні те, ні інше їм не вдається довгий час утримати. Обов’язково завдається вогневого ураження, і ворог або знищується, або відступає", – зазначив речник ОТУ "Харків".

За словами Саранцева, росіяни намагаються використовувати для виконання логістичних задач танки, бронетранспортери або МТЛБ з навареним антидроновим захистом. Ворог саджає до 10 осіб десанту в такі машини і намагається перевезти особовий склад на вихідні позиції для виконання наступних бойових завдань.

"При цьому така бойова техніка втрачає свої бойові можливості. У танку зменшується маневреність та здатність завдати вогневого ураження. Відповідно, його значно легше уразити артилерією", – зазначив він.

Військовий помітив, що останнім часом українським підрозділам вдається змусити ворога знизити використання авіації. Є декілька причин для цього.

"Основна причина – це численні повідомлення про те, що на нашому напрямку посилено протиповітряну оборону. Це найважливіший аргумент для противника, який перед тим, як використовувати авіацію, двічі чи тричі подумає, чи варто робити це. Крім того, у противника значно зменшилася кількість цього озброєння. Значно зменшилася і кількість боєприпасів, які він може застосувати з допомогою тактичної авіації. Тому він надає перевагу використовувати її на інших, більш важливих для себе напрямках – зокрема, Курська область і Покровський напрямок Донеччини", – підкреслив речник ОТУ "Харків".


Теги: ЗСУВСУНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнафронт

Дата і час 30 серпня 2024 г., 14:34     Переглядів Переглядів: 1813
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.078606