АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

ISW: Державні агенції РФ фіксують збільшення невдоволення Путіним серед росіян

Читать на русском
ISW: Державні агенції РФ фіксують збільшення невдоволення Путіним серед росіян
ISW: Державні агенції РФ фіксують збільшення невдоволення Путіним серед росіян

Державні агентства Росії, які займаються дослідженням громадської думки, визнають зростання незадоволення російським диктатором Володимиром Путіним серед населення РФ.

Цю інформацію повідомляють у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У п’ятницю, 30 серпня, фонд "Общественное мнение" опублікував результати опитування, проведеного 25 серпня. Воно продемонструвало, що 28% респондентів висловили обурення або незадоволення діями російської влади. Це більше ніж 25% та 18% у попередніх опитуваннях, проведених 11 серпня та 27 липня відповідно.

ISW зазначив, що респонденти фонду "Общественное мнение" не виявляли такого високого рівня незадоволення з часу проведення опитування в листопаді 2022 року після початку часткової мобілізації в Росії.

Водночас, Всеросійський державний центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) зазначив, що рейтинг схвалення Путіна знизився з 77,1% до 73,6% (на 3,5%) у період з 12 по 18 серпня. Це стало рекордним падінням навіть серед кремлівських соціологів з початку повномасштабної агресії проти України в лютому 2022 року, повідомляє ISW.

Останнє опитування ВЦВГД від 30 серпня показало подальше зниження рейтингу схвалення Путіна з 73,6% до 72,4% (на 1,2%) у період з 19 по 25 серпня 2024 року.

Висновки ISW

Аналітики підкреслили, що опитування російських державних агентств не вказують на особливо виражене незадоволення і не є достовірним відображенням реальних настроїв у російському суспільстві.

Але ці опитування свідчать про те, що Кремль вважає за необхідне визнати зростання суспільного невдоволення після початку операції ЗСУ в Курській області.

Швидше за все, Кремль сподівається, що обмежене визнання соціального незадоволення захистить його від звинувачень у ігноруванні занепокоєння населення щодо ситуації в Курському регіоні.

"В цілому Кремль розгорнув складну інформаційну кампанію, спрямовану на пояснення своїй внутрішній аудиторії, чому Росія надає пріоритет продовженню наступальних дій на сході України, а не терміновому вигнанню українських військ з Курської області, і обмежене визнання незадоволення може бути частиною цієї кампанії", - резюмували в звіті.


Теги: ОпросопитуванняРоссиянеросіяниРоссияРосіяПутінПутин

Дата і час 31 серпня 2024 г., 08:14     Переглядів Переглядів: 1712
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.121515