АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Defense Express: Наступ на Покровськ може бути кульмінацією всієї операції РФ

Читать на русском
Defense Express: Наступ на Покровськ може бути кульмінацією всієї операції РФ
Defense Express: Наступ на Покровськ може бути кульмінацією всієї операції РФ

Директор інформаційно-консалтингової компанії Сергій Згурець не виключає, що противник міг зробити ставку на перенесення удару на південь, у район міста Селидове. Однак навіть на цьому напрямку росіяни не демонструють суттєвого прогресу.

Прорив до міста Покровськ на Донеччині може стати кульмінацією операції РФ, яка триває з жовтня 2022 року. Про це в коментарі "Еспресо" заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

На його думку, зараз спостерігаються пікові можливості ЗС РФ, де третина бойових зіткнень відбувається на Покровському напрямку.

"Покровський напрямок залишається найбільш складним. Щодо динаміки бойових дій, то зараз зафіксовано 180-200 зіткнень на добу, таких показників давно не було. Здається, що нині пікові можливості російської армії в цій фазі, де третина бойових зіткнень припадає на Покровський напрямок", — зазначив експерт.

Він додав, що зараз всі військові експерти погоджуються з думкою, що росіяни намагаються просуватися на Покровськ, трасу Новогродівка — Гродівка, але за останні дні їхнє просування є мінімальним, що свідчить про перекидання додаткових підрозділів ЗСУ на цей напрямок.

У той же час противник зробив ставку на перенесення удару на південь у зону міста Селидове, але й там не має суттєвого просування. Утримання цього міста є вкрай важливим для ЗСУ.

"Коли ми говоримо про ділянку Карлівка – Невельське й далі, там ворог намагається створити умови для оточення низки наших підрозділів. У зоні Карлівки українські підрозділи відійшли. Зараз противник намагається просуватися з півночі на південь вздовж річки Вовча, де динаміка також достатньо висока. Але у будь-якому разі навіть за всіх оптимістичних показників для РФ, навіть якщо всі обставини зійдуться на боці росіян, просування до Покровська — це ще місяць-два, що може стати кульмінацією всієї операції Росії, починаючи з жовтня 2022 року, коли розпочався штурм Авдіївки", — підсумував Сергій Згурець.


Теги: Згурец СергейВС РФПокровскПокровськНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 02 вересня 2024 г., 11:45     Переглядів Переглядів: 1867
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.112984