АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Боєць розповів про головні проблеми ЗСУ на Покровському напрямку

Читать на русскомRead in English
Боєць розповів про головні проблеми ЗСУ на Покровському напрямку
Боєць розповів про головні проблеми ЗСУ на Покровському напрямку

За словами Фірсова, деякі піхотинці від втоми "просто нагадують зомбі".

Ситуація в районі Покровська Донецької області складна, цей напрямок потребує підсилення свіжими силами. Про це в ефірі телемарафону повідомив головний сержант роти ударних БПЛА Єгор Фірсов.

На його думку, на стан справ впливає виснаження української піхоти та посилений тиск з боку російських військ на Покровському напрямку. Також є багато факторів, про які не хочеться говорити публічно.

"Ми детально доповідаємо свої думки старшому командуванню, і я бачу, що керівництво намагається все врахувати та вжити заходів. Але, тим не менш, багато чого потрібно змінити в тактиці та стратегії", - підкреслив військовий.

За словами Фірсова, відчуття певної кризи в піхоті не викликане відсутністю мотивації.

"Більшість з нас з Покровська, з Донецької області. Фактично ми захищаємо свій дім. Тому питання мотивації у нас завжди на першому місці, на будь-яке просування ворога ми дуже боляче реагуємо, адже розуміємо, що це наша земля і ми повинні зробити все для її захисту", - акцентував військовий.

Він додав, що піхоті значно складніше, оскільки військові вже не перший рік перебувають під постійним шквалом вогню.

"Іноді ми працюємо з піхотою в їхніх бліндажах і відчуваємо, що деякі хлопці просто нагадують зомбі, якщо можна так сказати. Вибачте, але кажу, як є", - зазначив Фірсов.

Військовий вважає, що Покровський напрямок має отримати підсилення з інших частин, окремих батальйонів, можливо, навіть бригад.

"Може бути хлопець більш свіжий, без контузій, в нормальному стані здоров’я, який кілька місяців в Збройних силах. А є хлопці, які вже третій рік на передовій, з однієї гарячої точки в іншу. Були в Бахмуті, Авдіївці, Мар’їнці та зараз десь на Торецькому чи Покровському напрямку. Їм фізично і морально дуже-дуже складно, тому вони тримаються з останніх сил", - пояснив він.

Фірсов зауважив, що Збройні сили найбільш вразливі під час ротації, тому цей процес має відбуватись без коментарів у відкритих джерелах.

"Що стосується поповнень, умовно дві тисячі бійців на напрямок Донеччини - це обмаль. Тільки на Покровськ, я б сказав, потрібно не менше за бригаду. Бригада - це три-чотири тисячі людей. Але є старше командування, нехай воно ухвалює рішення, щоб не вважалось, що кожен солдат - генерал-полководець. Тим не менш, наше відчуття тут, що посилення свіжих сил потрібно", - додав він. 

Військовий визнав, що існує певна дилема між досвідченими та втомленими або свіжими і недосвідченими поповненнями, тому старшому командуванню потрібно постійно комбінувати сили.

"Потрібно передавати недосвідчені підрозділи в підпорядкування більш досвідченим. Самі ротації не повинні відбуватись так, що одна бригада повністю вийшла, а інша зайшла. Робити це протягом двох діб — неправильно. Поступово треба вводити новий підрозділ. Можливо, спочатку новий підрозділ має бути на другій лінії оборони, там трохи залишитись, побути під вогнем, а потім переходити на першу лінію оборони. Варіантів, як правильно ввести та впровадити новий підрозділ, безліч", - резюмував Фірсов.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на Українубоевые действияфронтВойнаВійнаЗСУВСУ

Дата і час 02 вересня 2024 г., 15:24     Переглядів Переглядів: 1557
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.203355