АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Після впровадження нових санкцій Росії довелося купувати готівку в Африці

Читать на русском
Після впровадження нових санкцій Росії довелося купувати готівку в Африці
Після впровадження нових санкцій Росії довелося купувати готівку в Африці

Зокрема, у січні 2024 року Російська Федерація придбала у Руанди готівкову американську валюту на суму 29,21 млн доларів. У поставці були банкноти номіналом 100 доларів. За митною декларацією, їхня загальна вага склала 292,1 кг.

"Готівку купили у міністерства оборони Руанди. Покупцем із боку Росії виступав "Рособоронекспорт" – єдиний державний посередник з торгівлі продукцією військового призначення", – розповіли російські ЗМІ.

Вони нагадали: після початку повномасштабної війни проти України Росія через санкції почала імпортувати частину необхідних їй доларових банкнот через Туреччину та Об’єднані Арабські Емірати. Цим займалася компанія "Аеро-трейд", яка управляє магазинами duty-free в аеропортах п’яти російських міст, зокрема в московському Внуково.

"Компанія виявилася пов’язаною з власником інших великих мереж duty-free Аразом Мехдієвим, який за сумісництвом є зятем Ільгама Рагімова – однокурсника Володимира Путіна", – зазначили автори матеріалу.

При цьому підкреслюється: "Аеро-трейд" могла завозити до Росії готівкові долари й з інших країн. Адже "в решті поставок готівки, які здійснювала компанія, країна відправлення не вказана".

"Імовірно, це стало можливим через тип бізнесу самої компанії. "Аеро-трейд" у деклараціях описувала отримувану валюту як "виторг для бортової торгівлі" або "розмін для бортової торгівлі", – ідеться в матеріалі.

Росія імпортує з інших країн не лише долари

Втім, зазначається, "Аеро-трейд" ввозить до Росії не лише долари. Також вона постачає готівкові євро.

Зокрема, повідомляють автори матеріалу, компанія "займалася імпортом готівки протягом 2023 року аж до 18 січня 2024 року". У той день вона оформіла два постачання банкнот еквівалентом 20 млн доларів і 20 млн євро.

"Через п’ять днів – 23 січня – "Рособоронекспорт" придбав готівку у Руанди. Відтоді, за закритими даними митної статистики, щонайменше до 30 квітня доларові банкноти в Росію не ввозилися", – резюмували автори матеріалу.


Теги: РособоронэкспортАэро-трейдВалютаСанкції проти РосіїСанкціїСанкции против Россииантироссийские санкцииСанкцииРоссияРосіяРуандаАфрика

Дата і час 02 вересня 2024 г., 20:03     Переглядів Переглядів: 1644
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062304