АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Латвії запроторили до в’язниці любителя «руського міра», який напав на українців

Читать на русском
У Латвії запроторили до в’язниці любителя «руського міра», який напав на українців
У Латвії запроторили до в’язниці любителя «руського міра», який напав на українців

Едгарс Ромалс проведе майже два роки за публічне уславлення воєнних злочинів.

У Відземському окружному суді латвійського Цесіса 43-річного Едгарса Ромалса засудили до одного року та восьми місяців позбавлення волі за публічне уславлення воєнних злочинів та розпалювання національної ненависті.

Як повідомляє Latvijas Avīze.

За інформацією видання, яке посилається на обвинувальний висновок, у жовтні 2022 року Ромалс, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, напав на трьох українців – двох чоловіків та жінку. Він намагався їх ударити і вигукував: "Путін чинить правильно, вбиваючи українців! Нам треба скинути атомну бомбу на українців. Українці — підораси. Слава чортам".

Один із постраждалих, 22-річний Максим, розповів, що до інциденту він мав конфлікти з Ромалсом. За словами постраждалої жінки, вона сказала Ромалсу, що, якщо він вибачиться за свої дії, вона не звертатиметься до поліції, але він цього не зробив.

"В Україні вмирають люди, але Ромалс це підтримує, називає українців мудаками і мене "разом із моїм президентом Зеленським". Мені дуже боляче це чути, бо моя сестра добровільно пішла на війну, мій брат-інвалід хотів піти на фронт, де провів півтора роки, а син моєї сестри теж бився за свою Батьківщину", – розповіла вона.

Ромалс відмовився давати свідчення у суді. У поліції він заперечував, що ображав українців і стверджував, що не пам’ятає цього, бо був п’яний. Коли прокурор попросив вирок у два роки і шість місяців ув’язнення, а також два роки нагляду, чоловік все ж таки вибачився. Він заявив, що шкодує про скоєне і не заслуговує на таке суворе покарання, оскільки не підтримує ні Росію, ні Україну, а виступає "за мир у всьому світі".


Теги: Эдгарс РомалсУкраїнціУкраинцыНападНападениев’язницяТюрьмаЛатвіяЛатвия

Дата і час 05 вересня 2024 г., 22:48     Переглядів Переглядів: 1802
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.941505