АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Російське командування підтримує страти полонених військових ЗСУ, – ISW

Читать на русском
Російське командування підтримує страти полонених військових ЗСУ, – ISW
Російське командування підтримує страти полонених військових ЗСУ, – ISW

Російські окупанти продовжують страчувати українських солдатів, які здаються в полон. Командування агресорів, здається, схвалює збільшення кількості таких воєнних злочинів.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, 6 вересня CNN повідомило, що отримало кадри, де видно, як російські військові розстрілюють полонених поблизу Покровська Донецької області наприкінці серпня 2024 року та в Запорізькій області в травні 2024 року.

Українська військова розвідка надала виданню розшифровку аудіоперехоплень записів страт у травні 2024 року, які свідчать, що російський командир наказав своїм підлеглим вбивати українських солдатів, що здалися в полон.

Крім того, медіа отримало список 15 випадків таких розстрілів, починаючи з листопада 2023 року. Більшість з них супроводжувалася відеозаписами з дронів або аудіоперехопленнями, а анонімний український чиновник повідомив журналістам, що у 2024 році кількість таких страт зросла.

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив про розслідування щонайменше 28 таких страт з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. За його словами, ці злочини скоїли різні російські підрозділи, які діють на різних ділянках фронту. Через це Україна стверджує, що така політика Росії може бути прирівняна до злочинів проти людяності.

Джерело в Організації Об’єднаних Націй (ООН) зазначило, що "шаблон" цих російських страт "свідчить про самовдоволення, якщо не про наказ не щадити". Напад на солдатів, які знаходяться в бою, особливо на тих, хто чітко висловив намір здатися, є порушенням статті 41 Женевської конвенції про захист жертв міжнародного збройного конфлікту.

"ISW неодноразово повідомляв про попередні відеоматеріали та звіти про страти російськими військовослужбовцями українських військовополонених, а також спостерігав ширшу тенденцію численних зловживань з боку Росії. Виявляється, вони були дозволені, якщо не прямо схвалені, окремими російськими командирами та підтримувалися російськими польовими командирами", – зазначили аналітики.


Теги: Военные преступлениявійськові злочиниВоеннопленныевійськовополоненіоккупантыокупантиЗСУВСУУбийствовбивствоКазньстратаВойнаВійна

Дата і час 07 вересня 2024 г., 17:34     Переглядів Переглядів: 1544
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.165872