АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Ексліквідатора Одеського авторемонтного заводу Салієва засудили заочно до 10 років

Читать на русском
Ексліквідатора Одеського авторемонтного заводу Салієва засудили заочно до 10 років
Ексліквідатора Одеського авторемонтного заводу Салієва засудили заочно до 10 років

Колишнього ліквідатора ДП  «Одеський автомобільний ремонтний завод» Ібрагіма Салієва визнано винним у розтраті чужого майна організованою групою в особливо великих розмірах.

Про це йдеться у вироку Приморського районного суду за ч.3 ст.27, ч.5 ст. 191 КК.

За версією обвинувачення, він створив організовану групу, до складу якої залучив державного реєстратора КП «Реєстраційна служба Одеської області» та інших осіб, які не були встановлені слідством.

У 2017-2018 роках обвинувачений продав ТОВ «Сіті Інтайм» комплекс нежитлових будівель за явно заниженою вартістю, не врахувавши право користування земельною ділянкою. Цим він завдав державі, представляючи Міністерство оборони України як орган управління майном, збитків на суму не менше як 9,8 млн гривень.

Свідок, який у ті роки був представником Міноборони, пояснив, що Салієв заклав усе майно заводу, нібито позичивши кошти для виплати заробітної плати, хоча реальний борг становив лише 180 тис. гривень.

Міністерство не давало згоди на відчуження майна, але, щоб обійти закон, зловмисники залучили заставодержателя і штучно заклали все майно, отримавши згоду фірми-заставодержателя. Міноборони оскаржило ці дії в суді, виграло всі інстанції, і аукціон було скасовано. Після цього Салієв перестав виходити на зв’язок і почав переховуватися. За інформацією Інтерполу, він, ймовірно, виїхав через РФ до анексованого Криму, де, за даними, на цей момент і перебуває.

Це було незаконне заволодіння майном та земельною ділянкою площею 3,8 га в центрі міста. Майже 10 млн гривень — це вартість лише майна, без урахування вартості земельної ділянки, яка, за припущеннями, становить сотні мільйонів гривень. Шкоди завдано не було, оскільки суд повернув майно Міноборони.

Міністерство юстиції за скаргою позбавило Салієва ліцензії арбітражного керуючого. Судовий процес відбувся за відсутності обвинуваченого, який ухиляється від кримінальної відповідальності і оголошений у розшук. Салієва засудили до 10 років увʼязнення з конфіскацією майна.

 qhiddxiriquqant


Теги: розтратаРастратаКП Регистрационная служба Одесской областиООО Сити Интаймзаочное осуждениезаочне засудженняСалиев ИбрагимДП Одеський автомобільний ремонтний заводГП Одесский автомобильный ремонтный завод

Дата і час 07 вересня 2024 г., 18:32     Переглядів Переглядів: 1525
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.911137