АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

На узбережжі Одещини були знайдені мертві дельфіни

Читать на русскомRead in English
На узбережжі Одещини були знайдені мертві дельфіни
На узбережжі Одещини були знайдені мертві дельфіни

На узбережжя Національного природного парку "Тузлівські лимани", що розташований на Одещині, винесло маленького дельфіна білобокого. Також у Грибівці, неподалік нацпарку, був знайдений мертвий дельфін афаліна.

Причину їхньої загибелі пов’язують із російським флотом, заявив начальник науково-дослідного відділу "Тузлівських лиманів" Іван Русєв.

"Внаслідок дій ворога страждають не лише люди, але й продовжують гинути найрозумніші істоти Чорного моря – дельфіни", – зазначив він.

За словами Русєва, раніше також фіксували випадки викидання дельфінів на береги Чорного моря в Болгарії та на узбережжі Азовського моря.

Основною причиною їхньої загибелі можуть бути гідролокатори або сонари – це пристрої, що виявляють підводні об’єкти за допомогою акустичного випромінювання, які встановлені на деяких російських суднах поблизу Новоросійська та окупованого Криму.

Мертвий дельфін на узбережжі Одещини qhidddiqqridhant

Гідролокатори генерують потужні хвилі, які негативно впливають на здоров’я тварин. Через це дельфіни отримують акустичні травми – коли вони потрапляють у зону випромінювання навігаційних приладів суден, страждають їхні органи навігації та ехолокації.

"При ураженні органів навігації та слуху дельфіни не можуть використовувати ехолокацію, тобто стають фактично "сліпими". Втративши орієнтацію, тварини втрачають акустичний контроль над середовищем.

"Сліпі" дельфіни переживають стрес та паніку, не можуть адаптуватися в просторі. Через це вони стикаються з різними перешкодами, зокрема мінами, і можуть потрапляти на скелі", – пояснив Іван Русєв.

Також постраждалі дельфіни не можуть ловити рибу, швидко втомлюються, втрачають імунітет і стають вразливими до інфекцій. Зокрема, йдеться про зараження морбілівірусами – групою вірусів, які можуть викликати інфекції дихальних шляхів.

Не виключеним є й те, що від хвиль сонарів та бомбардувань за умови різкого підйому на поверхню у дельфінів може виникати газова емболія, що призводить до спінювання крові та руйнування стінок клітин і кровоносних судин, блокуючи кровотік.

"Тільки ліквідація рашистського флоту надасть дельфінам шанс на полегшення", – додав науковець.


Теги: Русев ИванІнцидентИнцидентДельфиныДельфінОдесская областьОдеська область

Дата і час 08 вересня 2024 г., 11:24     Переглядів Переглядів: 1954
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.019585