АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

ЦАХАЛ знищила командний пункт ХАМАСу у Секторі Гази

Читать на русском
ЦАХАЛ знищила командний пункт ХАМАСу у Секторі Гази
ЦАХАЛ знищила командний пункт ХАМАСу у Секторі Гази

Ізраїль завдав удару по командно-контрольному центру ХАМАСу, який підпільно функціонував у визначеній гуманітарній зоні на півдні Сектора Гази. Палестинська влада повідомила про загибель цивільних переселенців.

Про це інформує Telegram-канал Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та агентство Reuters.

За словами військових, терористи, які діяли з командного центру в Хан-Юнісі, "розробляли і втілювали терористичні плани проти підрозділів ЦАХАЛ та ізраїльського цивільного населення".

Армія стверджує, що вжила "кілька заходів перед атакою, щоб зменшити ймовірність завдавання шкоди цивільному населенню", зокрема, використовуючи високоточні боєприпаси та розвідувальні дані.

Разом з тим, за інформацією цивільної служби з надзвичайних ситуацій Сектора Гази, в результаті ізраїльських авіаударів по табору для переселенців на півдні анклаву загинули та були поранені 65 осіб.

Місцеві жителі та медики зазначили, що на наметове містечко в районі Аль-Мавасі, що поблизу Хан-Юніса і є гуманітарною зоною, було випущено щонайменше чотири ракети. Табір переповнений переміщеними палестинцями, які втекли з інших частин анклаву.

Цивільна служба з надзвичайних ситуацій Гази повідомила, що не менше 20 наметів загорілися, а ракети залишили воронки глибиною до дев’яти метрів (30 футів). За даними служби, серед 65 жертв є жінки і діти, але інформації про кількість загиблих і поранених не надано.

Жителі повідомили, що між табором і лікарнею, розташованою неподалік, мчали автомобілі швидкої допомоги, а в повітрі продовжували літати ізраїльські літаки.


Теги: ВойнаВійнаАтакаІзраїльИзраильСектор ГазиСектор ГазаХАМАС

Дата і час 10 вересня 2024 г., 07:29     Переглядів Переглядів: 3770
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.274733