АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Масована атака дронів на російські регіони: що відомо

Читать на русском
Масована атака дронів на російські регіони: що відомо
Масована атака дронів на російські регіони: що відомо

У Російській Федерації кілька областей вночі стали мішенню для атак з використанням безпілотників.

Російські офіційні особи стверджують, що "відбили" повітряну атаку під Москвою, в результаті якої виникли пожежі в житлових будинках та зафіксовані надзвичайні ситуації в аеропорту "Жуковський".

Підмосков’я

Мер Москви повідомив про дронову атаку приблизно об 02:30 за місцевим часом. Спочатку він зазначив, що був збитий дрон літакового типу в міському окрузі Люберці.

Згодом "географія" дій протиповітряної оборони розширилася на Раменське (де знаходиться аеропорт "Жуковський"), Подольськ, Коломну та міський округ Домодєдово (район міжнародного аеропорту).

Важливо зазначити, що робота всіх московських аеропортів була зупинена через атаку дронів — був запроваджений план "Килим", і літаки не приймалися на посадку, як і було призупинено зліт.

Влада Московської області стверджує, що протиповітряна оборона збила "14 безпілотників у міських округах Подільськ, Раменське, Люберці, Домодєдово та Коломна". Цю інформацію навів губернатор Московської області Андрій Воробйов.

Також російські чиновники повідомили про роботу з усунення наслідків падіння, начебто, уламків збитого безпілотника в районі аеропорту "Жуковський" (Раменське). Але в мережі з’явилися відео, на яких видно, що після вибуху постраждала злітно-посадкова смуга, й у районі аеропорту спалахнула пожежа.

 

 

У місті Раменське внаслідок роботи ППО сталися падіння безпілотників на три багатоповерхівки: на Спортивному проїзді, а також на вулицях Високовольтна і Фабрична. Це призвело до пожеж у житлових будинках.

Губернатор Московської області заявив вранці, що "за уточненими даними, в будинку на Спортивному проїзді постраждали троє людей... Загинула 46-річна жінка (раніше повідомлялося про загибель 9-річної дитини, ця інформація не підтвердилася)".

 

 

Також Собянін повідомив російським медіа про падіння уламків БПЛА на території приватного домоволодіння в Троїцькому адміністративному окрузі Москви.

Брянська область

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз повідомив про знищення засобами ППО 59 безпілотників літакового типу цієї ночі.

Російський чиновник традиційно стверджує, що немає постраждалих і руйнувань.

Тульська область

Представники влади Тульської області вказували ближче до ранку про знищення ППО двох безпілотників.

Разом з тим у Міністерстві з регіональної безпеки Тульської області зазначили, що уламки БПЛА впали на один з об’єктів паливо-енергетичного комплексу. Також повідомили, що ніхто не постраждав, а технічна робота цього комплексу не була порушена.

Липецька область

Губернатор цієї області Ігор Артамонов уночі у своїй Telegram написав, що "БПЛА були "придушені" в Єлецькому районі, Липецькому та Воловському муніципальних округах.

За його словами, ніхто не постраждав, а "на місцях падіння уламків працюють спецслужби".

Калузька область

Згідно з інформацією губернатора Калузької області Владислава Шапши, ціє ночі ППО працювала у Жуківському, Малоярославецькому та Дзержинському районах, де, начебто, було знищено 7 безпілотників.

"На місцях знищення працюють оперативні групи. За попередніми даними, жертв та руйнувань інфраструктури немає", – розповів він у Telegram о 06:12.

Водночас у мережі повідомляли про роботу ППО в районі військового аеродрому "Шайковка".

Додамо, що про таку ймовірну ціль у Telegram сьогодні вранці писав представник Української добровольчої армії "Південь" та речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Він зазначив, що це летовище використовується військами РФ, зокрема, для літаків розміщення Ту-22М3.

Результати атаки будуть відомі пізніше.

Курська область

Про вибухи в цьому регіоні вночі з’являлися повідомлення в місцевих пабліках. А вже вранці виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смірнов розповів, що в регіоні начебто збили 12 БПЛА літакового типу, а атака була "масованою".

Про наслідки він нічого не вказав, лише написав у Telegram, що "наближатися до уламків БПЛА та чіпати їх не можна".

При цьому в мережі з’явилися дані, що під атаку безпілотників потрапив аеродром "Халине", який є однією з локацій для запуску російськими військовими "шахедів" для атак на територію України.


Теги: Брянская областьКалужская областьЛипецкая областьПодмосковьеРаменскоеТульская областьКурская областьКурська областьдрониРоссияРосіяБПЛААтака

Дата і час 10 вересня 2024 г., 08:14     Переглядів Переглядів: 1993
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.123452