АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Уряд планує оновити правила бронювання за принципом «воюй або працюй», - Шмигаль

Читать на русском
Уряд планує оновити правила бронювання за принципом «воюй або працюй», - Шмигаль
Уряд планує оновити правила бронювання за принципом «воюй або працюй», - Шмигаль

Кабінет Міністрів готує зміни в системі бронювання від мобілізації за принципом «воюй або працюй». Оновлення прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував під час пресконференції в Києві 10 вересня, про що повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами прем’єра, «не буде нічого сенсаційного». Зміни планують вносити до вже чинних постанов.

«Не може бути, щоб хтось відкупився від захисту батьківщини. Оце ключовий принцип, це червона лінія», – наголосив Шмигаль.

За його словами, уряд приділяє велику увагу дотриманню питання справедливості. Перед впровадженням нових правил «броні» проводяться консультації з військовими.

«Потрібно, щоб існували дуже справедливі, прозорі, зрозумілі правила бронювання та пояснення, чому той чи інший працівник зайнятий на тій чи іншій посаді, чому він не йде воювати. І не воюючи, який внесок він робить у підтримку нашої держави, а також які гарантії того, що він є тим, хто, наприклад, вирішить повернутися в Україну, забезпечуючи нашу стійкість, зокрема економічну, і як все це буде відбуватися», – зазначив прем’єр.

Також очільник уряду запропонував відмовитися від формулювання «економічне бронювання». За словами Шмигаля, «воно не зовсім коректне»:

«Треба знайти порозуміння в час війни, як правильно підтримувати нашу економіку, як виводити з тіні тих, хто й досі працює з конвертами. І економічне бронювання – це не зовсім те, про що ми говоримо, загалом, «воюй або працюй».

Голова уряду нагадав, що наразі правила бронювання затверджені постановою Кабміну і передбачають низку параметрів та критеріїв для тих, хто може бути заброньованим від мобілізації.

Саме нинішній підхід уряд планує вдосконалити за принципом «воюй або працюй». І сьогодні шукають шляхи вирішення трьох проблем, розповів Шмигаль.

«Перше - це створення додаткових робочих місць. Друге - підвищення заробітних плат для працівників, що призведе до збільшення сплати зборів, внесків і податків. І третє - це, звісно ж, питання повернення українців в Україну. Наведу параметри: до початку повномасштабного вторгнення в нас було близько 10 мільйонів офіційно працевлаштованих людей... Водночас у нас було майже 10,5-11 мільйонів пенсіонерів, тобто на одного працевлаштованого припадав один пенсіонер. У перші місяці повномасштабного вторгнення ми втратили 3,5 мільйона робочих місць. Ми втратили 30% нашої економіки, нашого ВВП, і це, звісно ж, відобразилось на робочих місцях. Тому сьогодні ми робимо акцент на малому-середньому бізнесі, де швидко можна відновити ці робочі місця, адже відновлення великих підприємств-гігантів займе набагато більше часу», – підсумував він.


Теги: ШмыгальШмыгаль ДенисШмигаль ДенисШмигальМобилизацияМобілізаціяКабмінКабмин

Дата і час 10 вересня 2024 г., 18:28     Переглядів Переглядів: 2025
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.069227