АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Литва має намір переслідувати російських військових за їхні злочини в Україні

Читать на русском
Литва має намір переслідувати російських військових за їхні злочини в Україні
Литва має намір переслідувати російських військових за їхні злочини в Україні

Литовська прокуратура звернулася до суду з проханням дозволити заочне переслідування російських військових, які вчинили воєнні злочини в Мелітополі.

Генеральна прокуратура Литви просить дозволу на заочне переслідування трьох російських військовослужбовців.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Генеральний прокурор Андрій Костін озвучив ці наміри на міжнародній конференції "United for Justice. Accountability for the Attacks against Civilian Objects". Справу стосується незаконного затримання та катування громадянина Литви. Окупанти протягом тижня знущалися над заручником. Цей злочин було скоєно на Запоріжжі в Мелітополі в квітні 2022 року.

Андрій Костін підкреслив, що це нові результати спільних зусиль колег зі слідчої групи, що займається міжнародними злочинами Росії. Він висловив сподівання, що військові країни-агресорки отримають підозри від правоохоронних органів і системи правосуддя Литви.

Це стане другим провадженням, в якому литовські прокурори оголошують підозру російським військовим у скоєнні воєнних злочинів. "Це важливе досягнення наших спільних зусиль у рамках JIT", – зазначив Андрій Костін.

Генеральний прокурор також зазначив, що учасники спільної слідчої групи, що об’єднує сім країн, підписали зміни до Угоди про JIT, що стосуються додаткових напрямків діяльності. Це розширює можливості членів групи для розслідування злочинів катування та жорстокого поводження з цивільними і військовими, ідеться в повідомленні.


Теги: Костин АндрейОфіс генпрокурораОфис Генпрокурорауголовное преследованиекримінальне переслідуванняВоенные преступлениявійськові злочиниЛитва

Дата і час 12 вересня 2024 г., 20:31     Переглядів Переглядів: 1330
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.094421