АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

КНДР вперше показала завод з виробництва збройового урану

Читать на русском
КНДР вперше показала завод з виробництва збройового урану
КНДР вперше показала завод з виробництва збройового урану

Північнокорейське державне інформагентство KCNA вперше оприлюднило зображення виробничих майданчиків і центрифуг, де виготовляється збагачений уран для створення ядерних бомб у Пхеньяні.

Цими фотографіями KCNA проілюструвало повідомлення про візит лідера КНДР Кім Чен Ина до Інституту ядерної зброї країни.

«Кім Чен Ин… ознайомився з виробництвом ядерних боєголовок та сучасних ядерних матеріалів і поставив важливі завдання щодо збільшення обсягу виробництва збройових ядерних матеріалів», – йдеться в повідомленні.

 eiqrtiqxridhant

У повідомленні не наводиться місце розташування заводу та дата візиту Кіма, однак зазначається, що він оглянув виробничі приміщення, де здійснюється збагачення урану, а також будівельний майданчик для розширення потужностей у виробництві ядерної зброї.

Після огляду Кім наказав прискорити зведення нових центрифуг, «щоб експонентно збільшити арсенал ядерної зброї», яка, за його словами, необхідна для «самооборони та, у разі потреби, превентивного удару».

Південнокорейські аналітики припустили, що такою безпрецедентною публічною демонстрацією потужностей на виробництві збройового урану Пхеньян може сигналізувати про намір провести сьоме ядерне випробування напередодні президентських виборів у США 5 листопада або ж у зв’язку з черговою річницею заснування правлячої в КНДР Робітничої партії 10 жовтня.

В Сеулі нагадали, що останнє підземне ядерне випробування Пхеньян проводив у 2017 році, після чого Радою Безпеки ООН на КНДР були накладені суворі санкції. Вони охарактеризували розвиток ядерної програми Північною Кореєю як порушення кількох резолюцій ООН, якими таку діяльність заборонено.


Теги: ядерні боєприпасиКим Чен ЫнзаводУранСеверная КореяПівнічна КореяКНДР

Дата і час 13 вересня 2024 г., 08:22     Переглядів Переглядів: 1544
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.08444