АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Ситуація на фронті: Минулої доби були зафіксовані 143 бойові зіткнення

Читать на русском
Ситуація на фронті: Минулої доби були зафіксовані 143 бойові зіткнення
Ситуація на фронті: Минулої доби були зафіксовані 143 бойові зіткнення

У повідомленні Генерального штабу Збройних сил України йдеться про ситуацію станом на 8:00 п’ятниці, 13 вересня, у фейсбуці.

Вчора російська армія атакувала позиції українських військових і населені пункти, використовуючи ракету "Іскандер-М", а також завдала 80 авіаударів, під час яких скинула 117 КАБів. Окрім цього, ворог здійснив 4323 обстріли, з яких 167 – із реактивних систем залпового вогню.

Російські війська проводили авіаудари, зокрема в районах населених пунктів Павлівка, Миронівка, Ободи, Річки, Мар’їне, Білопілля, Берестове, Федорівка, Торецьк, Іванопілля, Добропілля, Очеретине, Покровськ, Вугледар, Урожайне, Новодонецьке, Новоукраїнка, Павлівське, Новопокровка, Кам’янське, Степногірськ, Щербаки та Одрадокам’янка.

Протягом минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили понтонну переправу, командний пункт, один засіб ППО, вісім гармат на вогневих позиціях, 11 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, а також два інші важливі об’єкти російських загарбників.

На Харківському напрямку ворог чотири рази проводив штурми в районі Вовчанська. Також авіація РФ завдала два удари п’ятьма КАБами по цивільній інфраструктурі.

На Куп’янському напрямку відбулося вісім ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії поблизу Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Стельмахівки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог здійснив шість атак, намагаючись просунутися в бік Невського та Дружелюбівки.

На Сіверському напрямку українські захисники зупинили п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського. По громаді Федорівки ворожа авіація атакувала, випустивши 10 некерованих авіаційних ракет.

На Краматорському напрямку російські війська атакували чотири рази в районах Часового Яру і Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив шість атак неподалік Неліпівки, Торецька та в районі Нью-Йорка.

На Покровському напрямку Сили оборони зупинили 36 штурмових і наступальних дій армії РФ у напрямку Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селидового та Михайлівки. Найбільша концентрація ворожих атак спостерігалася в районах Гродівки та Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 64 атаки. Найактивніше росіяни намагалися просунутися вперед в районах Костянтинівки і Георгіївки, де відбулося близько 75% усіх боїв. Ворог також атакував у бік Олександрополя і Желанного Першого.

На Времівському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмів в районах Водяного та Золотої Ниви, активно задіюючи штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку росіяни атакували в районі Роботиного, завдавши авіаударів по Кам’янському, Степногірську та Щербаках.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували шість разів, зазнавши жорсткої відповіді і втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російські війська активно використовують артилерію та авіацію для атак на райони українських населених пунктів.

Операція на території Курської області продовжується.


Теги: боевые действияЗСУВСУНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнафронт

Дата і час 13 вересня 2024 г., 08:43     Переглядів Переглядів: 1665
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.384701