АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У школах Луцька учням заборонили приносити бутерброди з ковбасою

Читать на русском
У школах Луцька учням заборонили приносити бутерброди з ковбасою
У школах Луцька учням заборонили приносити бутерброди з ковбасою

У луцьких школах учням більше не дозволяється приносити зі собою перекус у вигляді бутербродів із ковбасою.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що класні керівники після шкільних нарад проінформували батьків про заборону на носіння бутербродів саме з ковбасою для дітей.

«Це смішно звучить - щодо ковбаси. Якщо моя дитина їсть бутерброди тільки з ковбасою, то що, їй голодувати? Це безглуздя», – обурено висловилася лучанка Марія.

З чим пов’язана ця заборона, ми запитали у начальника департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря.

Віталій Бондар eiqrqiqukidtqant

«Це не нове правило, це норма законодавства, яку виконує керівник навчального закладу. Є санітарний регламент, що діє з 2020 року, згідно з яким працює керівник закладу освіти. Там чітко зазначено, що можна приносити до школи. Відповідно заклад освіти має автономію в ухваленні рішень щодо того, чи дозволяти приносити щось до школи, чи ходити до магазину, чи харчуватися у їдальні. Він відповідає за життя та здоров’я учнів, тому краще убезпечитися», – зазначив Бондар.

Журналісти «Конкурента» запитали в адміністрації луцького ліцею № 10, чи дійсно у їхньому навчальному закладі діє така заборона. Там підтвердили цю інформацію.

Заступниця директора з виховної роботи Раїса Кудряшова повідомила, що таку рекомендацію керівництво ліцею донесло до класних керівників, а ті – до батьків, виключно з метою збереження здоров’я дітей.

Раїса Кудряшова

«Була нарада класних керівників, я це оголошувала. Сказано було, що є постанова №305 , яка забороняє дітям приносити бутерброди з ковбасою. Нехай приносять бутерброди з сиром, просто з маслом, з якимось м’ясом печеним, чай… Тільки не можна бутерброди з ковбасою. Це рішення ухвалено на рівні України, це не тільки у нас. Ви ж самі знаєте, які зараз ті ковбаси…

В нашій школі є гаряче харчування, нарікань немає, кухня працює дуже добре. У нас дуже смачно, кожен день свіженьке… Раніше у школах для приготування других страв використовували сосиски, сардельки, минулого року нам заборонили, і у шкільному меню більше немає ковбасних виробів. Навіть піца другий рік поспіль готується не з вареною ковбасою, а з курячим філе», - повідомила завуч.


Теги: Кудряшова РаїсаБондар ВиталийшколыШколиЛуцькЛуцк

Дата і час 14 вересня 2024 г., 17:15     Переглядів Переглядів: 1730
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.23719