АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Хімік-блогер Репіч припустив, як Ізраїль здійснив операцію з підриву пейджерів у Лівані

Читать на русском
Хімік-блогер Репіч припустив, як Ізраїль здійснив операцію з підриву пейджерів у Лівані
Хімік-блогер Репіч припустив, як Ізраїль здійснив операцію з підриву пейджерів у Лівані

Блогер-хімік Гліб Репіч висловив свою думку щодо того, як ізраїльські спецслужби змогли провести операцію з підриву засобів зв’язку у Лівані.

За словами блогера, після того, як в Лівані кілька днів вибухали засоби зв’язку – зокрема пейджери, рації, телефони – його почали запитувати, чи могли ізраїльські спецслужби здійснити це за допомогою певного вірусу, який викликав перегрів батарей, що призвело до вибухів.

Репіч спростував таку можливість. Він пояснив, що теоретично можна створити умови для нагрівання батареї смартфона. Проте в такому випадку спершу вона буде диміти, потім виникне займання, але вибуху не станеться, адже вони сконструйовані так, що не можуть вибухнути.

На думку блогера, насправді для цієї спецоперації Ізраїль використав тетранітропентаеритрит – білий порошок, який є потужною вибухівкою ініціюючого типу, тобто її можна детонувати навіть у дуже малих кількостях.

Таким чином, припустив Репіч, ізраїльські спецслужби могли закупити партію пейджерів та вийняти з них "рідні" акумулятори, натомість вставивши менші за розміром акумулятори, а в залишене місце додавши кілька грамів тетранітропентаеритриту.

Він додав, що засоби зв’язку люди зазвичай тримають близько до тіла та голови, тому вибух навіть невеликої кількості вибухівки може завдати серйозної шкоди власникові засобу або навіть призвести до загибелі.

Блогер підсумував, що на його думку, це – найпотужніша спецоперація в історії, і порадив уникати покупки засобів зв’язку з Лівану.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Gleb Repich (@glebrepich)


Теги: ВзрывВибухЛіванЛиванІзраїльИзраильРепич Глебблогер

Дата і час 20 вересня 2024 г., 10:21     Переглядів Переглядів: 2511
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.105551