АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 21°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 16°C
Ужгород: 18°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 17°C

Україна зібрала докази атаки РФ на гуманітарну місію Червоного Хреста в Донеччини

Читать на русском
Україна зібрала докази атаки РФ на гуманітарну місію Червоного Хреста в Донеччини
Україна зібрала докази атаки РФ на гуманітарну місію Червоного Хреста в Донеччини

Офіс генпрокурора зібрав докази, що 12 вересня російська армія вчинила черговий воєнний злочин на Донеччині, завдавши удару по трьох автомобілях Міжнародного Комітету Червоного Хреста у селі Віролюбівка під час роздачі гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє ОГП

Безпосередньо на місці атаки загинули троє чоловіків. Двоє їхніх колег отримали осколкові поранення та мінно-вибухові травми.

Правоохоронці встановили два місця влучання артилерійських снарядів та одне місце влучання ударного БпЛА.

З місця події були вилучені уламки вказаних боєприпасів та залишки безпілотного апарату.

За результатами проведення слідчих дій, огляду місця події, експертиз та допитів свідків встановлено, що артилерійський обстріл здійснено двома осколково-фугасними артилерійськими снарядами калібру 152 мм та безпілотним баражуючим боєприпасом "Ланцет", який використовується лише ЗС РФ.

Відомо, що 152-мм снаряди використовувалися в тандемі з дроном, який має лазерний дальномір-цілевказівник і самостійно виявляє та баражує ціль. Це не лише пояснює знайдені на місці події уламки БпЛА "Ланцет", а й вказує на умисний характер атаки на транспортні засоби та персонал МКЧХ.

Враховуючи сліди пошкоджень навколишніх будівель та автомобілів, а також зафіксовані місця влучань боєприпасів, попередньо визначено напрямок прильоту.

За даними слідства, вогневі позиції артилерійських підрозділів, ймовірно, розташовувалися в районі села Ягідне Бахмутського району Донецької області - на території, яка нині окупована російськими військами.

На окупованій території, з якої було здійснено постріл, беруть участь у бойових діях 1065 артилерійський полк 98 повітряно-десантної дивізії та артилерійський підрозділ 200 окремої мотострілецької бригади.

Ці підрозділи мають на озброєнні артилерійські системи для ведення вогню снарядами 152 мм та ударні БпЛА "Ланцет".

"18 вересня, з метою запобігання подібним обстрілам та можливій загибелі людей під час роздачі гуманітарної допомоги, рішенням Ради оборони Донецької області було введено заборону на переміщення представників благодійних організацій у прифронтових громадах області без попереднього погодження з ОВА".


Теги: Офіс генпрокурораОфис ГенпрокурораРакетные ударыРакетні удариАтакаВоенные преступлениявійськові злочиниВойнаВійнаДонецкая областьДонецька областьЧервоний ХрестКрасный Крест

Дата і час 21 вересня 2024 г., 14:07     Переглядів Переглядів: 1505
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

21 вересня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062092