АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

В СБУ розповіли подробиці затримання сектантів-зрадників, які планували переворот в Одесі

Читать на русскомRead in English
В СБУ розповіли подробиці затримання сектантів-зрадників, які планували переворот в Одесі
В СБУ розповіли подробиці затримання сектантів-зрадників, які планували переворот в Одесі

Подробиці викриття керівників та участників деструктивної секти, яка діяла в РФ та готувала захоплення влади в Одесі, розкрила СБУ.

Як повідомили у спецслужбі, у членів оперативно-бойової групи військової розвідки Росії вилучили понад 70 одиниць вогнепальної зброї з оптичними прицілами та боєприпаси, а також бронежилети, шоломи, балістичні окуляри та інше тактичне спорядження.

 eiqrtirtiqqdant

Керівника культу Олега Мальцева та його найближчого соратника Костянтина Слобадянюка затримано. Суд відправив їх у СІЗО. Обом інкримінують дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України) і створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань (чч. 1, 3 ст. 260 ККУ). Їм загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

За інструкцією російської спецслужби ще на початку великої війни сектанти готувалися до силового захоплення держустанов в Одеській області. Окрім штурмів адміністративних будівель, вони планували атакувати Сили оборони з тилу у разі наближення окупантів (можливо, йдеться про невдалі морські десанти).

Проте, після невдач противника на фронті оперативно-бойову групу перевели в режим очікування й активували лише влітку 2024 року, коли вона отримала таємні завдання.

Керівник загону-секти (сами себе сектанти іменували тамплієрами), а офіційно — громадської організації (до слова, таких структур було чимало) Олег Мальцев 2014 року переїхав до Одеси із Севастополя. Він заробляв на життя, добуваючи за допомогою вірних соратників особисту інформацію про людей, щоб шантажувати і цькувати їх. 

Для прикриття «громадські працівники» займалися питаннями військової історії, екології та юриспруденції, а насправді створили, окрім іншого, підпільні групи: снайперів, розвідки, зв’язку, оперативного забезпечення та одну з основних — штурмову групу.

У доборі потенційних кандидатів фігуранти надавали перевагу людям зі спеціальними навичками, досвідом ведення бойових дій або вузькопрофільним фахівцям. Загалом «тамплієри»-зрадники завербували понад два десятки осіб, які підпорядковувалися своєму керівнику за принципами військової ієрархії.

У разі захоплення Одеси учасникам групи обіцяли посади в місцевій окупаційній адміністрації.


Теги: СектаДержпереворотГоспереворотСлободянюк КонстантинМальцев ОлегГРУГосизменаДержзрадаДержавна зрадаСБУОдесаОдесса

Дата і час 23 вересня 2024 г., 11:28     Переглядів Переглядів: 3288
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.439918