АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Справи Євромайдану: судитимуть екскерівників СБУ та 20 високопосадовців ФСБ РФ

Читать на русском
Справи Євромайдану: судитимуть екскерівників СБУ та 20 високопосадовців ФСБ РФ
Справи Євромайдану: судитимуть екскерівників СБУ та 20 високопосадовців ФСБ РФ

Прокурори Офісу Генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника СБУ, його першого заступника, начальника Департаменту захисту національної державності, а також директора і 20 співробітників ФСБ РФ за незаконне перешкоджання акціям протесту в 2013—2014 роках.

Як зазначається в заяві пресслужби Офісу Генерального прокурора, серед обвинувачених — генерал армії, колишній керівник Служби безпеки президента РФ, заступник головнокомандувача внутрішніми військами та ще п’ять генералів, які займали керівні посади в ФСБ.

Слідство встановило, що в грудні 2013 року, для виконання спільного рішення тодішніх керівників СБУ і ФСБ, 20 співробітників російської спецслужби прибули в Україну, де розмістилися в будівлях СБУ і, за підтримки колишнього очільника відомства, його заступника і керівника департаменту, організували створення провокаційних відеозаписів.

За даними ОГП, вони створили YouTube-канал, через який поширили понад 250 відеозаписів, у яких дискредитували суспільно-політичні події в Україні.

Таким чином, в ході розслідування було підтверджено безпосередній вплив спецслужб РФ на колишнє керівництво української спецслужби з метою проведення спільної підривної діяльності проти України та розпалювання національної ворожнечі і ненависті.

Крім того, колишнього голову СБУ та начальника Департаменту СБУ також притягнуть до суду за колабораційну діяльність, адже вони добровільно обійняли у 2022 році посади в незаконно утворених «органах безпеки» на тимчасово окупованих територіях України.


Теги: ЧиновникиФСБ РФФСБ РосіїСБУОфис ГенпрокурораОфіс генпрокурораУголовное делоРеволюция ДостоинстваРеволюція Гідності

Дата і час 24 вересня 2024 г., 16:40     Переглядів Переглядів: 1624
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.799292