АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

10% громадян знайомі з віськовими, які грають в азартні ігри, — ЗМІ

Читать на русском
10% громадян знайомі з віськовими, які грають в азартні ігри, — ЗМІ
10% громадян знайомі з віськовими, які грають в азартні ігри, — ЗМІ

За словами прикладного психолога-магістранта Сергія Романюка, наразі не вистачає фахівців, здатних професійно працювати з гравцями, тому що до них потрібен особливий підхід.

Серед опитаних українців 10% знають солдатів ЗСУ, які захоплюються азартними іграми. Ця цифра значна, оскільки військові являють собою закритий сегмент суспільства, і не завжди їхні рідні обізнані про існуючу проблему. Про це йдеться в соціологічному дослідженні, проведеному Центром Разумкова на замовлення видання "Дзеркало тижня".

Військові, азартні ігри, опитування eiqekirqidztant

"Це дуже багато! 10% українців знають особисто про солдатів, які грають в азартні ігри. Однак це дуже закрита частина суспільства. Навіть якщо хтось з родичів зіштовхнувся з цією проблемою, навряд чи вони будуть говорити про це з кимось, крім сім’ї. І навіть всередині сім’ї не всі завжди знають про ситуацію, щонайменше до тих пір, поки фінансове становище не погіршиться і родичі не зможуть покривати борги гравця", — зауважує прикладний психолог-магістрант Сергій Романюк.

Він зазначив, що без психофармакологічної підтримки гравцеві дуже складно вийти з ігрового сценарію. Відновлення гравця часто вимагає втручання декількох фахівців. У такому випадку надзвичайно важливо проконсультуватися з психотерапевтом для перевірки відсутності різних ускладнень психічного стану, не пов’язаних з грою.

"І тут ми зіштовхуємося ще з однією важливою проблемою. По-перше, в Україні недостатньо фахівців, які вміють працювати з гравцями не як з наркозалежними або алкозалежними, а як з людьми, які потрапили в ігровий сценарій і пережили серйозні травми", — підкреслив експерт.

На його думку, навіть ті, хто спробував працювати з лудоманами, не повністю розуміють, хто такий гравець і що мотивує його залишатися в грі. Цьому просто не вчать у вишах.

Тим не менше в Міжнародній класифікації хвороб (МКХ-11) лудоманія - в одному реєстрі з наркоманією і алкоголізмом. Тому до гравців застосовують традиційні методи роботи, як до залежних від наркотиків або алкоголю — і це відразу заважає встановленню контакту з ними.

У медицині вважається, що лудоман — це назавжди. Однак практика показує, що це не так, оскільки в процесі обов’язково потрібно враховувати мотивацію та особистісні особливості гравців.

Крім того, втеча від реальності в основному притаманна тим, хто грає у слоти. У цих іграх використовується технологія, здатна вводити деяких людей у гіпнотичний стан — на Заході це називається "темним потоком". Ті, хто робить ставки, грає в покер або займається трейдингом, не втікають від реальності, а прагнуть її змінити.


Теги: опитуванняСоцопросвоенныевійськовийРоманюк Сергейазартные игрыазартні ігри

Дата і час 26 вересня 2024 г., 09:53     Переглядів Переглядів: 1580
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.05688