АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Reuters: США готуються оголосити новий пакет допомоги

Читать на русском
Reuters: США готуються оголосити новий пакет допомоги
Reuters: США готуються оголосити новий пакет допомоги

Сполучені Штати Америки готуються анонсувати надання Україні військової допомоги в розмірі понад 8 мільярдів доларів. Офіційна заява про допомогу буде зроблена 26 вересня під час візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це повідомляє Reuters.

"Адміністрація президента Джо Байдена проводить активні переговори з Конгресом, щоб дозволити використання 5,6 мільярда доларів військової допомоги Україні до 30 вересня — закінчення федерального фінансового року, коли закінчуються повноваження", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ще 2,4 мільярда доларів буде виділено в рамках програми "Ініціатива сприяння безпеці України". Ця програма дозволяє адміністрації США закуповувати зброю для України безпосередньо у виробників, а не брати її з американських запасів.

Варто зазначити, що на пресбрифінгу 25 вересня заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх підтвердила, що Україна отримає всю необхідну допомогу, передбачену до закінчення президентських повноважень Байдена.

"Поки у мене немає офіційних заяв з цього питання, але я можу сказати, що ми прагнемо гарантувати, щоб Україна отримала ресурси, затверджені Конгресом", - запевнила вона.


Теги: Сабрина СингхНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленскийвійськова допомогаВоенная помощьСША

Дата і час 26 вересня 2024 г., 10:07     Переглядів Переглядів: 1573
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071502