АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

ISW: ЗСУ продовжують операцію в Курській області та повертають позиції у Вовчанську

Читать на русском
ISW: ЗСУ продовжують операцію в Курській області та повертають позиції у Вовчанську
ISW: ЗСУ продовжують операцію в Курській області та повертають позиції у Вовчанську

За словами аналітиків, у російському інформаційному просторі повідомлялося, що ЗСУ вдалося відносно легко захопити територію заводу у Вовчанську через відступ ЗС РФ. За інформацією українських військових, операція була ретельно спланована і тривала понад тиждень.

25 вересня українські сили продовжували наступальні операції в Глушківському районі на заході українського виступу в Курській області, проте без підтверджених наступів у цьому регіоні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За даними російських джерел, ЗС РФ відбили українські атаки на півдні і в південно-західній частині від Глушкового в районах Нового Путі і Веселого.

Бої також мали місце на південний захід від Кореневого, у районах Краснооктябрського, Любимівки, Дар’їного, Ніколаєво-Дар’їного, Ольгівки та Плєхового.

Український військовий аналітик Костянтин Машовець повідомив, що в Курській області функціонують підрозділи російської 6-ї армії ВПС і ППО, зокрема 105-та авіаційна дивізія, 899-та штурмова авіаційна дивізія, 15-та армійська авіабригада, а також 332-й і 440-й окремі вертолітні полки, 2-а та 32-а дивізії ППО.

Карта DeepState: Курська область eiqrriqqierant

Карта DeepState: Курська область

Від російських військових журналістів стало відомо, що в Курській області також діють російські прикордонники.

Вовчанськ


Карта ISW: Харківська область
Карта ISW: Харківська область
Карта ISW: Харківська область

Карта ISW: Харківська область

25 вересня українські сили продовжували відновлювати позиції у Вовчанську на тлі повідомлень про посилення українських контратак по всій північній частині Харківської області. Геолокаційні кадри від 25 вересня свідчать про те, що ЗСУ повернули контроль над позиціями на Вовчанському агрегатному заводі в центрі міста і просунулися на північний схід з боку Тихого по вулицях Щорса і Свердлова.

Карта DeepState: Вовчанськ

Карта DeepState: Вовчанськ

Російські провоєнні блогери підтвердили відступ з агрегатного заводу, зазначивши, що ЗСУ змогли взяти цю територію відносно легко. За даними українських військових, операція зі захоплення заводу була результатом ретельного планування і тривала понад тиждень. Військові кореспонденти також стверджують, що ЗСУ проводили контратаки у Вовчанську та його околицях, а також на північ від Харкова в регіонах Глибокого і Липців.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що російські війська здійснили наземні атаки в районі Вовчанська і Тихого.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВовчанськВолчанскВС РФКурская областьПрорив кордону в Курській областіКурська областьЗСУВСУ

Дата і час 26 вересня 2024 г., 12:00     Переглядів Переглядів: 2604
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.11006