АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

ЗСУ знищили рідкісну російську РЛС "Зоопарк-1М"

Читать на русском
ЗСУ знищили рідкісну російську РЛС "Зоопарк-1М"
ЗСУ знищили рідкісну російську РЛС "Зоопарк-1М"

Внаслідок ураження радіолокаційної станції шасі ворожої машини загорілося, й екіпажу довелося покинути її.

Аеророзвідка 45-ї окремої артилерійської бригади виявила контрбатарейну радіолокаційну станцію "Зоопарк-1М", розміщену вздовж лісопосадки на сході України. Завдяки розвідувальному безпілотнику була визначена позиція РЛС, після чого по ній випустили дві ракети. Кадри ураження ворожої РЛС опублікувала пресслужба підрозділу 25 вересня.

Хоча одна ракета не влучила в ціль, друга вибухнула поруч, завдавши серйозних пошкоджень. Бойова машина загорілася, і екіпажу довелося її залишити. Вважається, що радіолокаційна станція отримала істотні пошкодження, а пожежа могла знищити шасі.

Як зазначили експерти Мілітарного, цей інцидент не поодинокий. Наприкінці серпня оператори безпілотника Shark з 15-ї бригади артилерійської розвідки знищили аналогічну станцію в Запоріжжі за допомогою високоточних боєприпасів, що також призвело до її повного знищення.

Коротко про "Зоопарк-1М"

"Зоопарк-1М" є російською контрбатарейною радіолокаційною станцією, призначеною для розвідки та коригування вогню артилерії. Вона також здатна відстежувати траєкторії польоту боєприпасів і обчислювати позиції ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Станція може виявляти до 70 цілей за хвилину та супроводжувати до чотирьох із них одночасно.

РЛС базується на гусеничному шасі МТ-ЛБ і оснащена фазованою антенною решіткою. Радіус її дії досягає 17 кілометрів для мінометів та до 45 кілометрів для РСЗВ. Незважаючи на ці високі характеристики, станції регулярно знищують під час бойових дій. За даними OSINT-ресурсу Oryx, російська армія втратила 14 установок "Зоопарк-1М" лише за час нинішньої війни.

 

 
Російська РЛС Зоопарк-1 qhiqqhidridruant

Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУРЛС Зоопарк

Дата і час 26 вересня 2024 г., 12:14     Переглядів Переглядів: 1855
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.491714