АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Мін’юст планує націоналізувати майно охоронця Януковича на 100 мільйонів гривень

Читать на русском
Мін’юст планує націоналізувати майно охоронця Януковича на 100 мільйонів гривень
Мін’юст планує націоналізувати майно охоронця Януковича на 100 мільйонів гривень

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду з вимогою стягнути в дохід держави арештовані активи ексначальника охорони президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомляє Кореспондент.

Загальна вартість заарештованих активів перевищує 100 млн гривень. Йдеться про грошові кошти, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, корпоративні права, квартири, паркомісця у Києві та автомобіль Mercedes-Benz GL 550.

Ексначальник охорони колишнього президента обвинувачується у пособництві агресорській державі та незаконному поводженні зі зброєю. Згідно зі слідством, після початку повномасштабного вторгнення він нелегально покинув територію, контрольовану Україною.

Перебуваючи на захоплених Росією територіях Донбасу і Криму, він сприяв своєму сину, співробітнику ФСБ РФ, у пошуках патріотично налаштованих українців на окупованих територіях. Згодом обвинувачений очолив охорону губернатора Ульяновської області РФ. В Україні його оголосили у розшук.

На підставі зібраних доказів до суду подано позов про застосування санкцій до ексначальника охорони президента-втікача – стягнення в дохід держави його активів.

З 2008 по 2012 роки охороною президента-втікача Віктора Януковича займався В’ячеслав Заневський. У 2010 році журналісти Української правди з’ясували, що він є громадянином Росії.

За даними журналістів, у 2008 році охоронцем Януковича був обраний іноземець, оскільки політик не довіряв українським охоронцям після отруєння свого попередника Віктора Ющенка. А у 2010 році Заневський був призначений позаштатним радником президента, але насправді продовжував керувати охороною президента.

Через шість років журналісти «Схем» з’ясували, що Заневський сам добирав охоронців до Служби безпеки президента (СБП) – окремого підрозділу Управління держохорони, створеного при Януковичі. А після обрання Петра Порошенка наступним президентом Заневський продовжував забезпечувати його безпеку.

У жовтні 2014 року компанія ексохоронця Януковича «Амстел-Скі» отримала дозвіл на початок будівельних робіт у Буковелі від Архбудінспекції. На той момент, згідно з Єдиним державним реєстром, Заневський був єдиним власником компанії, і його внесок до статутного фонду становив 2,5 мільйона гривень.


Теги: Янукович ВікторЯнукович ВикторЯнуковичАмстел-СкиЗаневский ВячеславКонфіскаціяКонфискацияМинюстВАКС

Дата і час 27 вересня 2024 г., 07:34     Переглядів Переглядів: 1819
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.084229