АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Росіяни спустили на воду фрегат «Адмирал Исаков»: є носієм гіперзвукових ракет «Циркон»

Читать на русском
Росіяни спустили на воду фрегат «Адмирал Исаков»: є носієм гіперзвукових ракет «Циркон»
Росіяни спустили на воду фрегат «Адмирал Исаков»: є носієм гіперзвукових ракет «Циркон»

Корабель проєкту 22350 обладнаний зенітним ракетним комплексом "Полимент-Редут", який здатний перехоплювати як авіаційні, так і балістичні цілі на відстані до 150 км.

У російському Санкт-Петербурзі спустили на воду новий носій гіперзвукових ракет "Циркон" — фрегат проєкту 22350 під ім’ям "Адмірал Ісаков". Церемонія відбулася на заводі Об’єднаної суднобудівної корпорації "Северная верфь" у п’ятницю, 27 вересня, повідомляють російські ЗМІ.

Цей фрегат є четвертим кораблем у серії. Перший з них – "Адмірал Горшков" – був прийнятий до складу флоту РФ у 2018 році. Фрегати проєкту 22350 є сучасними багатоцільовими кораблями російського ВМФ, які можуть виконувати широкий спектр завдань як близько до узбережжя, так і в океанах.

"Адмірал Ісаков" може нести до 16 крилатих ракет типу "Калібр", "Онікс" або гіперзвукових "Циркон". Захист від повітряних загроз забезпечує зенітний ракетний комплекс "Полимент-Редут" з 32 пусковими установками, який здатний перехоплювати як авіаційні, так і балістичні цілі на відстані до 150 км, пише "Мілітарний".

 eiqreizihtant

Церемонія спуску фрегата "Адмірал Ісаков"

Артилерійське озброєння фрегата складається зі 130-мм артилерійської установки А-192М. Поряд з ангаром для вертольотів розташовані два бойові модулі ЗАК 3М89 "Палаш" з двома шестиствольними 30-мм гарматами.

Спуск корабля на воду відбувся через 11 років після його закладки, яка відбулася ще в листопаді 2013 року. За початковим планом фрегат мав бути збудований ще у 2018 році.

В межах проєкту 22350 планується побудувати вісім таких фрегатів. Окрім чотирьох уже спущених на воду, ще чотири кораблі перебувають на різних стадіях будівництва на "Северной верфи":

  • "Адмірал Амелько",
  • "Адмірал Чичагов",
  • "Адмірал Юмашев",
  • "Адмірал Спиридонов".

Очікується, що новий корабель увійде до складу Тихоокеанського флоту приблизно у 2027 році після завершення добудови та випробувань.


Теги: Северная верфьбалістичні ракети Цирконракетный корабельный комплекс «Циркон»РосіяРоссияСанкт-Петербургфрегат Адмирал Исаков

Дата і час 28 вересня 2024 г., 14:07     Переглядів Переглядів: 1802
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.430155