АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В ISW назвали місто, яке війська РФ атакують на Покровському напрямку

Читать на русском
В ISW назвали місто, яке війська РФ атакують на Покровському напрямку
В ISW назвали місто, яке війська РФ атакують на Покровському напрямку

Російські війська нещодавно просунулися в районі міста Селидове на тлі наступальних операцій на Покровському напрямку 28 вересня. Вони не здійснюють фронтальних атак, а намагаються оточити цей населений пункт з південного сходу від основної цілі ворога – Покровська.

Про ситуацію повідомив Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Аналітики спираються на геолокаційні кадри, а також заяви українських військових і російських мілітаріблогерів.

Зазначається, що кілька днів тому окупанти просунулися до південної частині Селидового по вулиці Шевченка та на південь від населеного пункту. Пропагандисти з РФ публікували кадри, на яких, за їхніми словами, видно, як окрема російська машина рухається з боку Українська (місто на південний схід від Селидового). Водночас самі ж ставили запитання, чому їхня армія здійснює атаки "такими обмеженими силами та засобами в цьому районі".

Намагаються оточити з півночі та півдня: в ISW назвали місто, яке війська РФ атакують на Покровському напрямку eiqeeiqtdiutant

Представник української бригади, що діє поблизу Селидового, 28 вересня заявив, що ЗС РФ атакували там невеликими піхотними групами протягом останнього тижня. Під час своїх атак окупанти не використовують бронетехніку.

За його словами, ворог не проводить фронтальних атак на Селидове, а, ймовірно, намагається оточити населений пункт із півночі та півдня.

Намагаються оточити з півночі та півдня: в ISW назвали місто, яке війська РФ атакують на Покровському напрямку

Водночас російські провоєнні блогери стверджували, що ЗС РФ також просунулися "на 450 метрів углиб на північ від Миколаївки" (на схід від Покровська та на захід від Гродівки) і пройшли на північний захід від Новогродівки в напрямку Сухого Яру (обидва на південь-схід від райцентру). Проте в ISW не виявили візуального підтвердження цих заяв пропагандистів.

Підтверджено, що протягом 27-28 вересня російські війська продовжували наступ на схід від Покровська в районі Воздвиженки, Новоторецька, Миколаївки, Гродівки та Крутого Яру; на південь – біля Даченського; на південний схід – поблизу Новогродівки, Лисівки, Маринівки, Селидового та Цукуриного.

Відомо, що в районі Миколаївки (на захід від Гродівки) наразі діють підрозділи російської 15-ї мотострілецької бригади (2-а загальновійськова армія, Центральний військовий округ).


Теги: ЗСУВСУПокровськПокровскНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВС РФ

Дата і час 29 вересня 2024 г., 09:30     Переглядів Переглядів: 2021
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.142668