АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Шахрайство й здирництво під покровительством Кличка: ритуальний бізнес столиці опинився в центрі скандалу

Читать на русскомRead in English
Шахрайство й здирництво під покровительством Кличка: ритуальний бізнес столиці опинився в центрі скандалу
Шахрайство й здирництво під покровительством Кличка: ритуальний бізнес столиці опинився в центрі скандалу

У мережі набирає обертів скандал про те, як новопризначений мером заступник КП «Спецкомбінат» Олександр Скорик, залучивши ексбійців бригади «Азов» організував шахрайську схему здирництва з родичів померлих киян.

Однак замість виконання своїх обов’язків Скорик, за свідченнями очевидців, систематично займався своїм піаром під прапором «Азову» та використовував свою посаду для особистого збагачення.

Згідно з інформацією, Скорик налагодив нелегальну схему продажу ритуальних послуг у столичних моргах під покровительством мера Віталія Кличка. Як доказ на відео зафіксовано кілька епізодів, коли прибиральниця Лук’янівського кладовища Аліна Данчук у супроводі людей, пов’язаних із Скориком, пропонувала киянам ритуальні послуги за готівку. При цьому, за словами Данчук, ці послуги надавались «під егідою КМДА».

На відео зафіксовано три транзакції на суму 18 000 грн, 25 000 грн та 19 000 грн. Коли обурені люди викликали поліцію, першим на місце прибув саме Олександр Скорик разом з групою осіб, що представлялись як бійці «Азову». Скорик намагався припинити зйомку, силоміць забираючи та розбиваючи телефони свідків, а також погрожував своїми зв’язками з керівництвом міста.

На ці події відреагувало командування окремого загону спеціального призначення
«Азов» військової частини 3057, у письмовій відповіді засудивши хуліганські дії, в яких брали участь ексбійці «Азову». Зазначається, що організатор шахрайства Скорик був звільнений з «Азову» за станом здоров’я та не може в своїй діяльності прикриватися імʼям бригади.

Окрім цього, керівництво «Азову»зазначило, що ще одна учасниця ритуального скандалу, Олена Толкачова, яка разом зі Скориком роздає інтервʼю на тему ритуального ринку, ніколи не мала та не має стосунку до бригади «Азов».

Фактично відповідь командирів «Азову» підтвердила, що шахраї Скорик-Толкачова цинічно прикриваються іменем бригади «Азов» для захоплення ритуального ринку столиці.
При цьому мер Києва Віталій Кличко, який напряму відповідальний за призначення Скорика в КП «Спецкомбінат», поки уникає коментарів.

На цей момент реакції мера Києва Віталія Кличка на ці звинувачення ще не було. Ситуація залишається напруженою, а громадськість чекає на офіційну відповідь щодо можливих зловживань у столичних ритуальних службах. ‎

У своєму коментарі на адресу редакції "АНТИКОРа" 12-та бригада «Азов» зазначила наступне: 

«Структура та діяльність 12 бригади спеціального призначення «Азов» НГУ не передбачає залучення особового складу у розріз Закону України «Про Національну гвардію України», інформація про написання звернень від особового складу, участі у хуліганських діях на території установи СМЕ, за адресою: м. Київ вул. Оранжерейна 7) є безпідставною».

Також у відповіді на запит, бригадою було зазначено, що Олена Толкачова та Олександр Скорик не є військовослужбовцями бригади.

Командування не висловлювало ні підтримки, ні засудження дій вище зазначених осіб, а лише фактично дало відповідь на запит.

Дане твердження є маніпуляцією, але не відповіддю і позицією бригади:

«Фактично відповідь командирів «Азову» підтвердила, що шахраї Скорик-Толкачова цинічно прикриваються іменем бригади «Азов» для захоплення ритуального ринку столиці».

ord-ua.com


Теги: ЗлоупотреблениеЗловживанняКличко ВиталийСпецкомбінат похоронно-ритуального обслуговуванняСпецкомбинат похоронно-ритуального обслуживанияСпецкомбинат коммунально-бытового обслуживанияСКП СпецкомбинатКП СпецкомбинатТолкачева ЕленаСкорик АлександрКГГАКМДАКладбищекладовищевимагання грошейШахрайствоМошенничествобригада АзовБатальон АзовБатальйон АзовРитуальные услугиритуальні послугиДанчук АлінаВымогательствоКиївКиев

Дата і час 30 вересня 2024 г., 07:53     Переглядів Переглядів: 2282
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.821464