АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Столтенберг: Альянс за минулі 10 років став сильнішим та більш об’єднаним

Читать на русском
Столтенберг: Альянс за минулі 10 років став сильнішим та більш об’єднаним
Столтенберг: Альянс за минулі 10 років став сильнішим та більш об’єднаним

На цей момент вже колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підсумував результати своєї роботи на посту керівника Альянсу, який він обіймав з 2014 року, і зазначив, що за цей час союзники пройшли справжній історичний шлях.

Про це Столтенберг заявив сьогодні у Брюсселі під час засідання Північноатлантичної ради, присвяченого церемонії передачі повноважень новому керівнику Альянсу, колишньому прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте.

«У цій залі творилася історія, за останні десятиліття ми досягли багато. Ми провели найбільшу трансформацію Альянсу за останнє покоління. Ми зміцнили нашу оборону, збільшили кількість бойових груп з нуля до восьми, з десятками тисяч боєготових військ на нашому східному фланзі. Ми перейшли від кількох тисяч до пів мільйона військ у високій готовності. Кількість союзників, які витрачають щонайменше 2 відсотки від ВВП на оборону, зросла з 3 до 23. Ми зміцнили НАТО як інституцію, здатну досягати результатів», - наголосив Столтенберг.

Він нагадав, що родина НАТО поповнилася новими членами, до Альянсу приєдналися Чорногорія, Північна Македонія, Фінляндія та Швеція.

«Україна стала ближчою до НАТО, ніж будь-коли раніше. У 2014 році ми надавали лише обмежену підтримку Україні, зараз наша допомога є масованою. НАТО координує її через нове командування в Німеччині», - зазначив Столтенберг.

Він підкреслив, що Альянсу вдалося зміцнити партнерство з країнами Півдня та Індо-Тихоокеанського регіону, а також співробітництво між НАТО і ЄС, яке досягло безпрецедентного рівня. Водночас, за словами Столтенберга, трансатлантичний зв’язок та тісна співпраця між Європою та Північною Америкою залишаються основою сили Альянсу і єдиним шляхом уперед для його розвитку.

«Для мене було честю очолювати НАТО та працювати з усіма вашими державами. Дякую всім, цивільним та військовим лідерам, членам міжнародного військового штабу та представникам делегацій», - підкреслив вже колишній керівник НАТО.

Звертаючись до наступника, він зазначив, що Марк Рютте, який тривалий час очолював уряд Нідерландів, має всі необхідні якості, щоб вести Альянс та успішно досягати потрібних компромісних рішень.

«Водночас ви продемонстрували, що не йдете на компроміси у наших ключових цінностях і принципах. Ми бачили це у ваших особистих зобов’язаннях щодо наших трансатлантичних зв’язків та у непохитній підтримці України. Зараз настав час мені піти, а для вас - почати шлях як генерального секретаря НАТО», - додав Столтенберг.


Теги: Рютте МаркМарк РюттеСтолтенберг ЙенсНАТО

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 12:12     Переглядів Переглядів: 1475
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.623951