АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У Литві планують розпочати кампанію проти вербування громадян російськими спецслужбами

Читать на русском
У Литві планують розпочати кампанію проти вербування громадян російськими спецслужбами
У Литві планують розпочати кампанію проти вербування громадян російськими спецслужбами

Литва розпочинає кампанію проти вербування. Вона має на меті протидіяти зростаючій активності спецслужб недружніх країн.

Про це повідомляє Delfi.

Згідно з інформацією видання, кампанія складається з трьох відеороликів, заснованих на реальних випадках вербування. Їх головна мета — привернути увагу суспільства до того, що кожен громадянин Литви може стати мішенню для ворожих спецслужб.

Зазначається, що останнім часом найбільш активну розвідку в Литві проводять російські спецслужби. Їхня діяльність досягла найвищого рівня з моменту відновлення незалежності країни. Окрім Росії, подібні операції організовують білоруські та китайські спецслужби.

"Росія більше не задовольняється тільки інформаційними атаками або пропагандистськими кампаніями, а проводить агресивні розвідувальні дії на заході, такі як диверсії, вандалізм і кібератаки. Метою подібних операцій є вербування осіб і в нашій країні. Нещодавно для цієї мети активно використовуються соціальні мережі, де шукають людей, готових співпрацювати з ворожими службами через ідеологічні переконання або бажання швидкого заробітку", — пише видання.

Найчастіше об’єктами вербування стають держслужбовці, військові, співробітники правоохоронних органів, політики, журналісти та бізнесмени, які можуть мати доступ до важливої інформації чи стратегічних контактів. При цьому ворожі спецслужби зацікавлені в особах, які можуть стежити за військовими та енергетичними об’єктами Литви.


Теги: Российские спецслужбыРосійські спецслужбиВербовщикиЛитва

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 23:56     Переглядів Переглядів: 1476
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.075045