АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Стефанчук та новий генсек НАТО обговорили шлях України до членства в Альянсі

Читать на русском
Стефанчук та новий генсек НАТО обговорили шлях України до членства в Альянсі
Стефанчук та новий генсек НАТО обговорили шлях України до членства в Альянсі
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч з новопризначеним генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, під час якої обговорювалися оборонні потреби України, а також шлях держави до повноправного членства в Альянсі.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Радий вітати у стінах українського парламенту новопризначеного генерального секретаря НАТО Марк Рютте. Його рішення провести перший закордонний візит на посту генерального секретаря Альянсу саме в Україні чітко вказує на його пріоритети», - зазначив він.

Спікер українського парламенту подякував Рютте за вже надану Україні допомогу, за F-16 «і за незмінну позицію щодо необхідності покарання Росії за всі злочини, скоєні нею в Україні, зокрема за збиття пасажирського літака рейсу MH17».

Під час зустрічі співрозмовники обговорили перш за все євроатлантичну інтеграцію України.

Голова ВР відзначив, що українська армія сьогодні де-факто є армією НАТО, адже Збройні сили України використовують озброєння і стандарти Альянсу та захищають східний фланг НАТО від РФ.

«Членство в Альянсі — незаперечна мета України. Сподіваюся, що за мандату Марка Рютте це стане де-юре», - наголосив Стефанчук.

Водночас він підкреслив, що Україна добре усвідомлює, що на шляху до членства в НАТО одним з ключових елементів є впровадження необхідних реформ, тому звернув увагу Рютте на розробку та ухвалення законів, які мають наблизити Україну до членства в Альянсі.

«Головна увага — це подальша оборонна підтримка союзників. Серед наших потреб: необхідність дозволу використовувати отриману від партнерів зброю в повному обсязі, а саме — для ураження військових об’єктів на території Росії», - підкреслив спікер парламенту.

Крім того, необхідно створити «гуманітарний щит» протиповітряної оборони під управлінням окремих членів НАТО вздовж західного кордону України.

«Окрема увага — до необхідності посилення української протиповітряної оборони», - наголосив Стефанчук, додавши, що серед важливих пріоритетів – постачання сучасних винищувачів та організація більшої кількості навчальних курсів для пілотів F-16.


Теги: УкраїнаУкраинаНАТОРютте МаркМарк РюттеСтефанчук Руслан

Дата і час 03 жовтня 2024 г., 17:31     Переглядів Переглядів: 1356
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.895278