АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У Повітряних силах розповіли про нову тактику загарбників

Читать на русском
У Повітряних силах розповіли про нову тактику загарбників
У Повітряних силах розповіли про нову тактику загарбників

В останні часи російські війська під час  повітряних атак  все частіше використовують не тільки "Шахеди", а й дрони невизначеного типу. Ці безпілотники часто стають жертвами українських засобів РЕБ і падають на землю, не завдаючи шкоди.

Це пояснює відносно невелику кількість збитих дронів у звітах Повітряних сил, а також те, що значний відсоток повітряних засобів ураження ворога потрапляє до категорії "локаційно втрачених". Про це повідомив т.в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат у коментарі українським ЗМІ.

Він зазначив, що під час російської атаки в ніч на 5 жовтня сили ППО збили всього три ворожих дрони. Ще близько десятка було локаційно втрачено на півдні та півночі країни. За словами Ігната, це могли бути не "Шахеди", а дрони інших типів. Їх фахівці ідентифікують вже на місці, після виявлення уламків.

Окрім того, загарбники все частіше запускають по Україні дешевші дрони. Зокрема, йдеться про так звані "Гербери", які росіяни виробляють у трьох варіантах: дрони радіоелектронної розвідки, камікадзе або хибні цілі.

Здешевлення виробництва "Гербер" росіяни домоглися завдяки тому, що фюзеляжі цих БпЛА виготовляються з пінопласту, а безпілотники збираються з "досить низькою культурою виробництва". Внаслідок цього російські "Гербери" іноді самостійно "припиняють своє існування" – іншими словами, падають самі по собі.

При цьому будь-яку повітряну ціль на моніторах ППО відображають як маркер. З’ясувати, що саме летіло і чи несло це корисне навантаження, можна лише після дослідження уламків після падіння або збиття дрона.

"Локаційно втрачені – термін, який уже тривалий час використовують Повітряні сили у ранкових повідомленнях, означає, що ціль, яку супроводжували радіотехнічні війська ПС – ударні чи розвідувальні БпЛА ворога, зникають із радарів, а це своєю чергою свідчить, що вони або вичерпали запас пального, або впали під впливом засобів РЕБ Сил оборони", – зазначив Ігнат.

Він додав, що останнім часом ворог використовує велику кількість засобів повітряного нападу, щоб перевантажити українську ППО та для ведення повітряної розвідки.

"При виявленні підозрілих предметів, схожих на БпЛА, просимо не діяти самостійно й оперативно інформувати правоохоронців, ДСНС або військові адміністрації", – нагадав українцям про правила безпеки Ігнат.


Теги: Игнат ЮрийНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаАтакаЗСУВСУ

Дата і час 05 жовтня 2024 г., 15:00     Переглядів Переглядів: 1957
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.624168