АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Експерт розповів про проблему з F-16: попередній досвід виявився небезпечним для українських пілотів

Читать на русском
Експерт розповів про проблему з F-16: попередній досвід виявився небезпечним для українських пілотів
Експерт розповів про проблему з F-16: попередній досвід виявився небезпечним для українських пілотів

Максимально зменшений період навчання на американських винищувачах F-16 у поєднанні з потребою суттєво змінити тактику польотів стали величезним викликом для українських льотчиків і додатковим ризиком у майбутніх екстремальних ситуаціях на полі бою.

Про це заявив експерт зі збройних конфліктів у повітрі Майкл Бонерт виданню Business Insider.

За словами експерта, радикально інші навички, які занадто швидко довелось засвоїти українським пілотам, ускладнюють для них подолання "старих звичок і м’язової пам’яті". Він зазначив, що українці завершують повну програму підготовки всього за 9 місяців, тоді як їхні колеги з країн НАТО навчаються керувати винищувачами принаймні три роки. А в екстремальних ситуаціях тіло людини автоматично прагне виконати ті дії, які їй краще відомі.

Однією з ключових відмінностей літаків радянського зразка від винищувачів F-16 є сам принцип керування. Літаки радянської епохи оснащені гідравлічними системами, на відміну від F-16, які управляються за допомогою комп’ютерів і електродистанційного керування.

"Це означає, що F-16 не лише більш маневрові, а й більш чутливі", – пояснив Бонерт.

Він підкреслив, що пересадити пілотів на нові літаки можна навіть за пів року, але для того, щоб у них сформувалася стійка м’язова пам’ять, необхідні "чотири-п’ять-шість років" практичних польотів і регулярних занять на тренажерах-симуляторах.

Видання, посилаючись на слова різних експертів у сфері військової авіації, зазначає, що недостатня підготовка пілотів наразі не дозволяє Україні повністю використовувати винищувачі F-16. До того ж, поки пілоти не наберуться необхідного досвіду, залишається надто високий ризик фатальних помилок в екстремальних ситуаціях.

"Старі звички важко викорінити. Вони [українські ВПС – Ред.] повинні бути готовими прийняти нові концепції та навчання, а також переписати військові підручники", – зауважило видання.


Теги: ПилотыПілотивійськові навчанняВоенные ученияНАТОНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУF-16

Дата і час 05 жовтня 2024 г., 21:42     Переглядів Переглядів: 1720
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.320184