АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Ракетна атака Ірану виявила слабкі місця в ізраїльській системі ППО, - Guardian

Читать на русском
Ракетна атака Ірану виявила слабкі місця в ізраїльській системі ППО, - Guardian
Ракетна атака Ірану виявила слабкі місця в ізраїльській системі ППО, - Guardian

Недавня ракетна атака Ірану виявила слабкі місця в ізраїльській системі ППО і вказує на те, що затяжний конфлікт може обернутися не на користь Ізраїлю, повідомляє Guardian.

У відповідь на атаку Ірану ізраїльські представники заявили, що їхня система оборони витримала удар. Проте, в очікуванні зворотного ходу, аналітики вважають, що початкові заяви можуть бути недостовірними і здатними вплинути на подальші дії Ізраїлю, враховуючи побоювання опинитися в тривалому "ракетному обміні" з Іраном, особливо якщо Тегеран обиратиме менш захищені цілі в майбутньому.

Супутникові знімки та матеріали із соціальних мереж зафіксували, як ракети вразили авіабазу Неватім у пустелі Негев, викликавши кілька вторинних вибухів. Це вказує на те, що удари Ірану були значними, незважаючи на заявлену ефективність ізраїльських систем ППО.

Аналізуючи ці знімки, експерти відзначили не менше 32 прямих попадань по авіабазі. Хоча серйозної шкоди не було, деякі ракети приземлилися поблизу ангари, де знаходяться ізраїльські літаки F-35, одні з найцінніших активів. Хоч ракети і не пошкодили літаки на землі, наслідки були б катастрофічними, якби удари були спрямовані на такі міста, як Тель-Авів, чи інші важливі об’єкти, наприклад, нафтопереробні заводи Bazan Group біля Хайфи, що могло би призвести до екологічної катастрофи поряд з великим містом, зазначає видання.

"Іран довів, що здатний завдати серйозної шкоди Ізраїлю, якщо забажає", — пише Декер Евелет, аналітик з дослідницької групи CNA, котрий проаналізував супутникові зображення для блогу.

"Авіабази складні цілі, зазвичай не призводять до великих втрат, але Іран може обрати іншу ціль — наприклад, густонаселене місце або цивільний об’єкт, що потягне за собою велику кількість жертв. Ще однією проблемою для Ізраїлю є економіка при тривалому обстрілі Ірану.

Ізраїльські запаси ППО дорогі та обмежені, що робить країну більш вразливою до удару в міру продовження конфлікту.

"З урахуванням того, що Ізраїль, імовірно, був зобов’язаний публічно відповісти на Іран, це навряд чи останній випадок ракетного обміну", — зазначає Евелет. — Я турбуюся, що в довгостроковій перспективі це протистояння стане для Ізраїлю непереборним, якщо затягнеться".


Теги: ПВОППОАтакаЗалізний куполЖелезный куполИзраильІзраїльІранИран

Дата і час 05 жовтня 2024 г., 23:48     Переглядів Переглядів: 1493
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.124208