АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Сі Цзіньпін пообіцяв поглиблювати стратегічну взаємодію з КНДР

Читать на русском
Сі Цзіньпін пообіцяв поглиблювати стратегічну взаємодію з КНДР
Сі Цзіньпін пообіцяв поглиблювати стратегічну взаємодію з КНДР

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін висловив готовність Китаю до поглиблення стратегічної взаємодії та співпраці з Північною Кореєю.  Також він зазначив, що надає великої ваги розвитку відносин із Пхеньяном.

Про це Сі Цзіньпін написав у вітальній телеграмі північнокорейському лідеру Кім Чен Ину з нагоди 75-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, повідомляє CCTV. Водночас  очільник КНДР зауважив, що зараз відносини між його країною та Китаєм "перейшли на новий історичний етап розвитку".

У своїй вітальній телеграмі, адресованій Кім Чен Ину, Сі Цзіньпін заявив, що встановлення дипломатичних відносин з КНДР 75 років тому мало "епохальне значення". 

"Протягом останніх 75 років обидві країни підтримували одна одну в боротьбі за зміцнення народної влади та захист національного суверенітету, пліч-о-пліч йшли шляхом зміцнення обмінів і співпраці та сприяння соціалістичному будівництву, а також тісно співпрацювали в справі сприяння регіональному миру, стабільності та захисту міжнародної справедливості. Традиційна дружба між Китаєм і Північною Кореєю витримала випробування мінливими часами і змінами міжнародної ситуації і стала цінним надбанням двох країн і народів", – зазначено у телеграмі.

Очільник КНР додав, що надає великої ваги розвитку відносин між Пекіном та Пхеньяном. Він зазначив, що не лише багато разів зустрічався з Кім Чен Ином упродовж останніх років, але й підтримував з ним постійний контакт через листи й дзвінки та особисто докладав зусиль для поглиблення контактів між двома країнами. Нині ж, вважає Сі, поточна міжнародна ситуація вимагає посилення співпраці.

"У нову епоху та в новій ситуації Китай готовий співпрацювати з КНДР, щоб використати 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами як можливість посилити стратегічну комунікацію та координацію, поглибити дружні обміни та співпрацю, продовжувати писати нову главу традиційної дружби між Китаєм і КНДР, а також спільно сприяти стабільному та довгостроковому розвитку соціалістичної справи двох країн для кращого блага народів двох країн", – цитують текст вітальної телеграми китайського лідера у  CCTV.

На цю телеграму Кім Чен Ин відповів заявою про те, що нині відносини між КНР та КНДР "перейшли на новий історичний етап розвитку", і що десятиліттями обидві країни "вірили у правомірність власних справ, долали різноманітні випробування та виклики і мужньо йшли вперед шляхом до соціалізму".

"Успадкування та розвиток дружби між КНДР і Китаєм, що має давню історію та прекрасні традиції, служить корінним інтересам обох країн. Партія та уряд КНДР продовжуватимуть докладати зусиль для зміцнення та розвитку дружньої співпраці між КНДР та Китаєм відповідно до вимог нової епохи. Я бажаю китайському народу під керівництвом Комуністичної партії Китаю з генеральним секретарем Сі Цзіньпіном і надалі досягати нових досягнень на шляху всебічної побудови сучасної соціалістичної країни", – зазначено у телеграмі північнокорейського лідера.


Теги: Ким Чен ЫнСи ЦзиньпинКНРКитайСеверная КореяПівнічна КореяКНДР

Дата і час 06 жовтня 2024 г., 12:39     Переглядів Переглядів: 1373
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.505495