АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

НАБУ закінчило розслідування справи колишнього голови ФДМУ Сенниченка

Читать на русском
НАБУ закінчило розслідування справи колишнього голови ФДМУ Сенниченка
НАБУ закінчило розслідування справи колишнього голови ФДМУ Сенниченка

НАБУ і САП завершили розслідування кримінальної справи за підозрою колишнього голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка у створенні злочинної організації, а інші особи звинувачуються в участі в ній, що завдало збитків державі на суму понад 700 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів, не зазначаючи прізвищ фігурантів.

За інформацією ЗМІ, крім Сенниченка у справі також підозрюються: його радник Юрій Липка, співорганізатор схем Андрій Гмирін, колишні виконувачі обов’язків директора Одеського припортового заводу Микола Синиця і Микола Парсентьєв, екскерівник Об’єднаної гірничо-хімічної компанії Артур Сомов, власники фірми «Агро Газ Трейдінг» Володимир Колот і Олександр Горбуненко, учасник Павло Присяжнюк та виконавчий віце-президент з корпоративної стратегії та розвитку ПАТ «Укрнафта» Денис Кудін.

Водночас матеріали щодо співвласника чеської компанії Belanto trade s.r.o. Владислава Кліщара виділені в окреме провадження. По ньому розглядається клопотання про заочне розслідування.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі злочинної організації, очолюваної колишнім головою ФДМУ, діяльність якої призвела до збитків державі на суму понад 700 млн грн. Її учасників також підозрюють у легалізації одержаного злочинним шляхом майна на суму понад 10 млрд грн», – інформують органи.


Теги: Парсентьев НиколайСиница НиколайГорбуненко АлександрКолот ВладимирКудин ДенисПрисяжнюк ПавелСомов АртурЛипка ЮрийГмырин АндрейСенниченко ДмитрийУбыткизбиткиФонд государственного имущества УкраиныФонд Госимущества УкраиныФонд Держмайна УкраїниФонд державного майнаНАБУСАП

Дата і час 07 жовтня 2024 г., 23:35     Переглядів Переглядів: 1860
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.112185