АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

РФ може напасти на Швецію задля отримання контролю над Балтійським морем

Читать на русском
РФ може напасти на Швецію задля отримання контролю над Балтійським морем
РФ може напасти на Швецію задля отримання контролю над Балтійським морем

Росія є постійною загрозою для Швеції, оскільки прагне отримати контроль над Балтійським морем, заявив міністр оборони країни Пол Йонсон.

«Росія є загрозою для Швеції, як і для решти НАТО. Ми не можемо виключати можливість нападів Росії на нашу країну», – сказав Йонсон в інтерв’ю польській газеті Rzeczpospolita.

За його словами, хоча сили Кремля зараз задіяні в Україні і не можуть розвинути серйозного наступу, російське керівництво раніше показувало, що воно «готове на серйозні військові та політичні ризики».

«Москва перекинула частину своїх десантних військ з Балтійського моря в Чорне, проте в основному її флот у Санкт-Петербурзі та Калінінграді залишився недоторканим», – зазначив Йонсон.

Він наголосив, що військове та торгове значення Балтійського моря для Кремля ще більше зросло після початку війни в Україні.

«Тому ми повинні враховувати агресивні наміри Росії у наших військових планах», – сказав міністр оборони Швеції.

Останнім часом росія неодноразово погрожувала НАТО та союзникам військового альянсу. Глава МЗС РФ Сергєй Лавров заявив наприкінці вересня, що Москва «цілком готова» до потенційного збройного конфлікту з країнами НАТО в Арктиці, однією з яких є Швеція.

Як нагадує The Moscow Times, у травні Росія в односторонньому порядку вирішила зрушити державний кордон у Балтійському морі. Зокрема, розширити свої територіальні води поблизу держкордонів Литви та Фінляндії.

Раніше Швеція посилила оборону острова Готланд у Балтійському морі через побоювання, що Росія може спробувати встановити контроль над ним.

«Якщо Путін вторгнеться на Готланд, він може загрожувати країнам НАТО з моря. Це означатиме кінець миру та стабільності в Північних країнах та Балтійському регіоні», – наголошував колишній головнокомандувач Збройних сил королівства Мікаель Бюден.

Він попереджав, що Росія може перекрити Балтійське море, що вплине на Північну Європу. «Ми не можемо цього допустити», – підкреслював Бюден.


Теги: НАТОЙонсон ПолРосіяРоссияШвеціяШвецияБалтийское море

Дата і час 10 жовтня 2024 г., 12:03     Переглядів Переглядів: 1666
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.350227