АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

ISW: Кремль не цікавили і не цікавлять змістовні переговори з Україною

Читать на русском
ISW: Кремль не цікавили і не цікавлять змістовні переговори з Україною
ISW: Кремль не цікавили і не цікавлять змістовні переговори з Україною

У Кремлі дбають про те, щоб все виглядало так, ніби саме Україна, а не РФ, заважає мирним переговорам, зауважують американські аналітики.

Офіційні особи Росії продовжують намагатися покласти на Україну відповідальність за відсутність переговорів щодо припинення вогню. Помічник президента Росії Юрій Ушаков 19 серпня прокоментував потенційні переговори, заявивши, що Росія не буде спілкуватися з Україною, "з огляду на цю авантюру" в Курській області.

Про це повідомляє "Інститут вивчення війни" у звіті від 19 серпня.

Ушаков підкреслив, що пропозиції президента Росії Володимира Путіна, які закликають Україну відмовитися від територій, що наразі не контролюються російськими військами, залишаються чинними, але, за його словами, проводити переговори наразі було б "недоречно".

Глава російського МЗС Сергій Лавров 19 серпня повторив позицію Путіна від 12 серпня про те, що не може йти мова про переговори після українського вторгнення. Він також зазначив, що Росія обов’язково оцінить цю ситуацію згодом. Лавров спростував інформацію про те, що РФ тимчасово призупинила таємні переговори з Україною в Катарі щодо заборони на удари по енергетичній інфраструктурі, про що писало The Washington Post. Лавров назвав цю публікацію "чутками".

"ISW продовжує вважати, що Росія не має інтересу і ніколи не мала інтересу до змістовних переговорів з Україною, і що Кремль намагався подати Україну — а не Росію — як таку, що перешкоджає переговорам", — зазначили аналітики.


Теги: Лавров СергейВойнаВійнаПереговориПереговорыУкраїнаУкраинаРоссияРосія

Дата і час 20 серпня 2024 г., 11:47     Переглядів Переглядів: 1757
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.112581