АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

На закінчення каденції В’ятровича УІНП звітує про здобутки

Читать на русском
На закінчення каденції В’ятровича УІНП звітує про здобутки
На закінчення каденції В’ятровича УІНП звітує про здобутки

Український інститут національної пам’яті підготував серію з трьох короткометражних відеороликів про діяльність протягом п’яти років.

Засудження комуністичного і нацистського тоталітарного режимів, заборона пропаганди їхньої символіки та вільний доступ до архівів таємних спецслужб стали ключовими елементами політики декомунізації, котра офіційно стартувала із прийняттям декомунізаційного пакету законів 9 квітня 2015 року.

У рамках декомунізації повернули історичні або отримали нові назви 52 тисячі вулиць, 989 міст та сіл, 26 районів, повідомляє пресслужба УІНП.

За даними Архіву СБУ, тепер втричі більше людей шукають інформацію про сімейну історію. Україна посіла перше місце серед пострадянських країн у міжнародному рейтингу доступу до архівів КДБ, а сам режим доступу — найбільш ліберальний у Європі, необхідно лише звернення та паспорт. Почалося створення незалежного від сучасних силовиків та правоохоронних органів Архіву національної пам’яті, зокрема отримано приміщення для перевезення архівів про репресії у цей новий “цивільний” архів, що значно спростить доступ для людей. За п’ять років діяльності УІНП, створили Музей Революції Гідності та почалося спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

На національному рівні визнали борцями за незалежність учасників визвольного руху та стартувала нова хвиля реабілітації репресованих за часів СРСР. Інститут значно доклався до спростування ключових міфів щодо української історії, насамперед Україна позбулася радянського кліше “Велика вітчизняна війна” щодо Другої світової війни.

Таким чином повернуто в український історичний наратив викинені два роки війни та історії мільйонів людей, котрі не вписувалися у радянський пропагандистський офіціоз. Упродовж 2015-2019 років УІНП розроби чи взяв участь у розробці 60 проектів нормативно-правових актів — законів, постанов і розпоряджень Кабінету міністрів, указів президента. З них Верховна Рада України ухвалила як закони п’ять.


Теги: СБУИнститут национальной памятиВятрович Владимир

Дата і час 19 вересня 2019 г., 09:11     Переглядів Переглядів: 1027
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.587818