АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

ЗМІ: Одного із міністрів відправляють у відставку. Майбутнє двох заступників Єрмака під питанням

Читать на русском
ЗМІ: Одного із міністрів відправляють у відставку. Майбутнє двох заступників Єрмака під питанням
ЗМІ: Одного із міністрів відправляють у відставку. Майбутнє двох заступників Єрмака під питанням

Джерела « Телеграфа » анонсували одразу чотири важливі зміни в Кабміні.

Міністр енергетики Герман Галущенко скоро втратить свою посаду. Також з високою ймовірністю звільнення очікує заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка , який на Банковій відповідає за регіональну політику і займається проектом «Великого будівництва».

Про це «Телеграф» повідомляє із посиланням на свої джерела у владних коридорах. За словами співрозмовників, у четвер увечері очікується нарада з кадрових питань за участю президента Володимира Зеленського.

Не виключено, що «на вихід» попросять ще одного заступника Єрмака — куратора силового блоку Олега Татарова, до якого є питання не лише в Україні через корупційну справу «Укрбуду» та житло для Нацгвардії, а й у США за його хибні висловлювання. по Революції Гідності, тісні зв’язки з підсанкціонним Андрієм Портновим , антизахідну риторику та атаки на антикорупційну інфраструктуру.

Якщо Тимошенко досі була умовною противагою Єрмаку, то Татаров був заступником з питань формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичного забезпечення роботи ОПУ і сам мав протидіяти корупції.

"Звільнення міністра Галущенка - питання практично вирішене", - кажуть співрозмовники. До роботи його відомства виникає багато питань. Ще одним кандидатом на звільнення є міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

У Кабміні будуть звільнення

«Деякі перестановки назрівали давно, і питання може вирішитись уже найближчими днями, — каже співрозмовник видання. — Але якщо зі звільнення Галущенка Рада може проголосувати позитивно, то щодо долі Шкарлета такої впевненості немає, адже його поки що нікому замінити».

Нагадаємо, за кожним із кандидатів на звільнення тягнеться шлейф скандалів.

Тимошенко вже під час великої війни звинувачували в любові до показної розкоші, чиновника було кілька разів помічено за кермом незадекларованого Porsche Taycan 2021 року випуску і до того ж у нього виявився великий заміський будинок, який, щоправда, офіційно перебуває в оренді.

Чутки про можливу відставку у команді Тимошенко коментують лаконічно: «Все у штатному режимі».

Крім того, джерела повідомили про можливість відставки голів Сумської, Запорізької та Дніпропетровської обласних військових адміністрацій, які орієнтуються на Кирила Тимошенко. Не відкидають і відставки голови Чернігівщини.

Татарова підозрювали у причетності до фальсифікації експертизи у справі колишнього нардепа та забудовника Максима Микитася .

Голову Міненерго Галущенко опальний нардеп Гео Лерос називав корупціонером, який завдав державі збитків у 2,4 млрд грн. Також говорили про зв’язки Галущенка з російським агентом Андрієм Деркачем, позбавленим українського громадянства та мандата Верховної Ради за підозрою про державну зраду.

Федеральний суд США звинуватив Деркача у низці фінансових злочинів. Ще один скандал, у якому фігурував Галущенко, пов’язаний із нібито неправомірно нарахованими йому та ще одному віце-президенту «Енергоатому» Хартмуту Якобу квартальних премій.

Призначення міністра освіти Шкарлета в Раді також супроводжувалося скандалами — у багатьох його наукових працях було помічено плагіат, також були питання щодо його зв’язків із Партією регіонів. За часів керівництва МОН за участю Шкарлета також було кілька скандалів. Міністерство планувало реорганізувати директорати, створені за допомогою Євросоюзу. Україна одержала попередження від ЄС про можливе згортання фінансування реформи освіти з боку Союзу. Після цього Шкарлет змушений був пояснювати свою позицію після ЄС та запевняти про незмінність курсу реформ.

Автор: Юлія Забєліна


Теги: ЕнергоатомХартмут ЯкобДеркач АндрейГео ЛеросРеволюция ДостоинстваШкарлет СергейУкрбудЗеленскийЕрмак АндрейПортнов АндрейТатаров ОлегзвільненняУвольнениеБанковаУкраинаТимошенко КириллГалущенко ГерманКабмінКабминМикитась Максим

Дата і час 19 січня 2023 г., 20:49     Переглядів Переглядів: 3229
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.100286