АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

"Завжди готуємося": у Повітряних силах оцінили загрозу ракетних ударів з боку Білорусі

Читать на русском
"Завжди готуємося": у Повітряних силах оцінили загрозу ракетних ударів з боку Білорусі
"Завжди готуємося": у Повітряних силах оцінили загрозу ракетних ударів з боку Білорусі

Загроза ракетних ударів з боку Республіки Білорусь постійно зберігається, тому треба завжди бути до них готовими. Ситуація мало чим відрізняється від тієї, що була від початку повномасштабного вторгнення.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив в ефірі національного телемарафону " Єдині новини ". Він зазначив, що російські літаки-ракетоносці МіГ-31 перебувають у Білорусі майже завжди.

"Російські літаки МіГ-31 перебувають у Білорусі практично на постійній основі. Лише на нетривалий період часу вони перелітали на територію Росії, можливо з технічних причин. Зараз вони щодня злітають у небо, стаючи причиною масштабних повітряних тривог в Україні", - пояснив речник командування. Повітряних сил ЗСУ.

Він нагадав, що літаки МіГ-31 є потенційними носіями надзвукових ракет "Кинжал", які російські військові застосовують для ураження стратегічних об’єктів на території України.

При цьому Гнат зазначив, що російсько-білоруські навчання не впливають на переміщення авіації, оскільки Росія може це і так зробити будь-якої миті, перемістивши її на один із 40 аеродромів, з яких атакує Україну. Тому до можливих атак потрібно бути готовими завжди.

Він наголосив на тому, що авіація має можливість швидко переміщатися.

"Це не підрозділ, якому потрібні тижні чи місяці на передислокацію. Авіація злетіла і за годину вона ж в іншому місці. Тому треба розуміти, що авіаційна присутність росіян на території Білорусі була завжди з початку повномасштабного вторгнення", - зазначив представник командування ПС ЗСУ.

На закінчення Юрій Ігнат запевнив, що Повітряні сили ЗСУ завжди готуються до нових російських атак з повітря, а після кожного масштабного обстрілу вживаються заходи для того, щоб українські сили та засоби ППО наступного разу спрацювали ще краще.


Теги: ИстребителиРакета КинджалракетиМиг-31Ракетні удариЗСУВСУИгнат ЮрийБеларусьБілорусьНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 04 лютого 2023 г., 12:48     Переглядів Переглядів: 1650
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.217357